2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Sport

Megmérettettek a világ legjobb favágói a budai Várban

Az ausztrál Brad Delosa nyerte a budai Várban a Stihl Timbersports bajnokainak favágó versenyét. A megmérettetésen a tavalyi favágó-világbajnokság nyolc legjobb versenyzője küzdött meg egymással, a mezőnyben pedig ott volt a világbajnoki hetedik helyezett Juhász István is.

15 másodpercet kaptak a fűrész bemelegítésére a világ legjobb favágói a budai Vár oroszlános udvarában. A versenyzőknek négy számban kellett bizonyítaniuk.

– Az első feladatban egy Stihl motorfűrésszel kell egy hatalmas farönkből levágni egy szeletet, majd át kell rohanni a második állásra, ahol ugyanezt két méter hosszú, hagyományos fűrésszel kell megismételni. Majd pedig jön két fejszés versenyszám: az elsőben szó szerint maguk alatt vágják a fát a versenyzők, itt az under headben szét kell vágni a fát a fejszével. Ezt követi az utolsó, mindent eldöntő, az időeredményért folyó harcban a standing block, ahol pedig egy álló fát kell kettéhasítani fejszével – magyarázta Szentesi Levente, a Stihl Kft. marketing és értékesítési igazgatója.

A budapesti versenyen a tavalyi világbajnokság első nyolc helyezettje vett részt – köztük Juhász István, aki a legutóbbi stuttgarti vb-n a hetedik helyet szerezte meg, így a magyar közönség előtt is megmutathatta, hogy bánik a fejszével és a fűrésszel. „Nyilvánvaló, hogy jó érzés, amikor biztat a közönség, de igyekszik az ember megfelelni a közönségnek. Nekem nagy megtiszteltetés ezekkel az emberekkel versenyezni. Én a Timbersports sorozatba három éve kapcsolódtam be, és itt versenyeznem kell olyan versenyzőkkel, akik 30 éve csinálják. Örülök egy tisztes helytállásnak” – mondta a Hír TV-nek Juhász István favágó.

Juhász István a negyedik párharcban lépett az emelvényre, az ausztrál világbajnok, Brad Delosa ugyan legyőzte, de a magyar versenyző élete legjobb időeredményét érte el. Az ausztrál a folytatásban sem talált legyőzőre, így ő lett a bajnok, míg Juhász István a 8. helyen fejezte be a küzdelmet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!