2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Híradó 23:00

Sport

FIFA-gála - Messi és Mbappé versenyben az év legjobbja címért, Ronaldo nincs a listán

A Puskás-díj jelöltjei mellett hét másik kategóriában is nyilvánosságra hozta csütörtökön a 2022 legjobbja elismerésre eséllyel pályázókat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

  • FIFA-gála - Messi és Mbappé versenyben az év legjobbja címért, Ronaldo nincs a listán

A férfiak 14-es listáján ott van a katari világbajnokságon az argentinokat győzelemre vezető, s a torna legjobbjának megválasztott argentin Lionel Messi és a döntőben mesterhármast szerző, gólkirály francia Kylian Mbappé is, a portugál Cristiano Ronaldo neve azonban nem szerepel a 14-es listán. Utóbbi játékos 2016-ban és 2017-ben is legjobb lett a FIFA-nál, majd a következő három évben szerepelt a legjobb három között.

Tavaly és tavaly előtt a lengyel Robert Lewandowski lett a legjobb a nemzetközi szövetségnél, a Bayern Münchentől a Barcelonához szerződött csatár most is ott van a jelöltek között. A friss világbajnok argentin válogatottból Messin kívül csak Julian Alvarez szerepel a listán, amelyen csupán négy olyan játékos van, aki nem volt ott a vb-n.

Az egyik ilyen az aranylabdás Karim Benzema, rajta kívül különböző okokból Sadio Mané, Erling Haaland és Mohamed Szalah sem lépett pályára Katarban. A jelöltek között van még Jude Bellingham, Kevin De Bruyne, Asraf Hakimi, Luka Modric, Neymar és Vinicius Junior.

Az edzők között öten pályáznak az Év Legjobbja-címre, köztük van a vb-győztes argentin Lionel Scaloni és a marokkóiakat nagy meglepetésre vb-elődöntőig vezető Valid Regragui.

A női játékosoknál is 14-es a lista, a női edzőknél pedig hat jelölt közül kerül majd ki a győztes, s mindkét nemnél a kapusokra is külön lehet voksolni, emellett egy szurkolói díj is gazdára talál.

A szavazásban hagyományosan a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai, valamint újságírók vesznek részt, a szurkolók pedig február 3-ig szavazhatnak a FIFA honlapján.

A FIFA február elején hozza nyilvánosságra a kategóriánkénti legjobb hármat, majd a díjat február 27-én, Párizsban adják át.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így értékelt a boldog szövetségi kapitány

Így értékelt a boldog szövetségi kapitány

Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott hatvan percig jól játszott a Litvánia ellen 36-23-ra megnyert mérkőzésen, a világbajnoki selejtező vasárnapi visszavágóján.
Orbán Viktor a Liu fivéreket méltatta + videó

Orbán Viktor a Liu fivéreket méltatta + videó

A Liu testvéreket méltatta Orbán Viktor Hszi Csin-ping kínai elnökkel való találkozóján. A miniszterelnök a két rövidpályás gyors-korcsolyázó olimpiai bajnok országváltásáról is beszélt a kínai elnökkel, véleményét pedig a facebook oldalán is közzétette.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!