2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Sport

Egygólos FTC-győzelem a Kisvárda ellen

A Ferencváros 1-0-ra nyert otthon a Kisvárda ellen vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

  • Egygólos FTC-győzelem a Kisvárda ellen

A Konferencia-liga csoportkörét csütörtökön hazai győzelemmel kezdő, bajnoki címvédő csapat, amely nemzetközi szereplése miatt még csak az ötödik mérkőzését játszotta, a forduló előtti hatodik helyről a harmadikra lépett előre.

Ezen a találkozón mutatkozott be a bajnokságban a két új vezetőedző, az FTC-t szeptember 4-től irányító Dejan Stankovic és a Kisvárda élére egy nappal korábban kinevezett Mátyus János.

A Kisvárda a pályája használhatatlansága miatt a hetedik mérkőzését játszotta idegenben.

 

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)

-----------------------------------------------

Groupama Aréna, 8127 néző, v.: Bogár

gólszerző: Lisztes (44.)

sárga lap: Sigér (69.), Botka (86.), illetve Cipetic (56.), Ilievski (77.), Melnyik (83.), Lippai (84.), Kovacic (91.)

FTC: Dibusz - Makreckis, Wingo, Abena (Civic, 80.), Ramírez - Sigér, Zachariassen, Abu Fani (Ben Romdhane, 59.) - Lisztes (Botka, 59.), Varga B. (Pesic, 64.), Marquinhos

Kisvárda: Petkovic - Stefan (Navratil, a szünetben), Kovacic, Jovic, Lippai, Körmendi (Vida, a szünetben) - Melnyik, Cipetic, Makowski (Camaj, a szünetben) - Czékus (Ilievski, 64.), Mesanovic (Balogh, 77.)

Nagy fölényben futballozott az FTC az első félidőben, volt olyan időszak, amikor a Kisvárda a saját térfelének közepéig sem tudott kijönni a szorításból. Több helyzet alakult ki a vendégkapu előtt, gólszerzési kísérletekben messze felülmúlta ellenfelét a hazai együttes, amely a 44. percben szerezte meg a vezetést: jobbról érkező szögletnél Lisztes érkezett határozottan a rövid oldalra és felugorva, hat méterről fejelt a kapuba. A Kisvárdának is akadt ígéretes akciója, de a hazai csapat lényegesen többet tett a gólért, így megérdemelten vonulhatott előnnyel az öltözőbe.

Hármat cserélt a második félidőre Mátyus János, ezzel igyekezett nagyobb ellenállásra, határozottabb játékra ösztökélni csapatát. A Kisvárda a második félidőben már többször jutott el a hazai kapuig, a 77. percben Dibusznak nagy bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy az eredmény ne változzon. A Ferencváros ebben a szakaszban is lényegesen jobb volt ellenfelénél, ám mivel nem tudta növelni előnyét, nem nyugodhatott meg. Végül így is megszerezte a három pontot.

BORÍTÓKÉP: Ferencvárosi Torna Club Facebook-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!