2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Doppingellenőrzés: úgy fest, beérik az új módszer

2016. április 30., szombat 10:05, frissítve: szombat 11:35

Minden magyar olimpikon legalább háromszor átesik doppingellenőrzésen, mielőtt kiutazna Rióba – jelentette ki a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

Tiszeker Ágnes hozzátette: az idén állami megrendelésben 1500 mintavételre kerül sor. A legkedveltebb dopping változatlanul a növekedési hormon, továbbá népszerűek az úgynevezett dizájner EPO-készítmények, valamint a vértranszfúzió. A növekedési hormon kimutatására új módszert vezettek be, amelytől nagy áttörésre számítanak, valamint a biológiai útlevél program is a doppingellenes tevékenység szerves része lesz – ez buktatta le Dudás Miklós kajakost is.

„2014 óta gyűjtögetjük az adatokat, úgy tűnik, most beérik, és valóban észre lehet venni gyanús eseményeket a folyamatokban. Elképzelhető, hogy lesznek még olyan sportolók, akiket ez alapján újra vizsgálni szükséges. Visszamenőlegesen szerintem nem sok vizsgálat fog történni, de jelenleg is érkeznek az eredmények a biológiai útlevelekből, illetve a biológiai paraméterekből. Meglátjuk, elképzelhető, hogy lesznek még ilyen esetek” – fogalmazott Tiszeker Ágnes.

A kajak-kenu szövetség korábbi szövetségi kapitánya Középkezdés című műsorunkban úgy fogalmazott: a sportág imázsát rombolják azok a versenyzők, akik tiltott szer használatával buktak le az utóbbi időben. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!