2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Hat hónapos gyermeket mentettek ki a romok alól

,

2016. február 7., vasárnap 12:22, frissítve: vasárnap 20:55

6 hónapos csecsemőt mentettek ki a romok alól a tajvani földrengés után – több mint száz embert még keresnek. A halálos áldozatok száma közben már meghaladta a 30-at. A Richter skála szerinti 6,4-es erősségű földmozgásban számos lakóház dőlt össze. A gyanú szerint az építményeknél nem tartották be az építési előírásokat.

Hat hónapos gyermeket találtak a mentőalakulatok a szombati tajvani földrengés helyszínén, 30 órával azután, hogy az épület összeomlott. A rengés egy lakóparkot érintett legsúlyosabban, több, tizenhét emeletes lakóház is összedőlt.

„Tajvan minden részéből érkeztek segítőcsapatok, amelyek próbálnak minél több túlélőt találni” – számolt be William Lai, Tajnan polgármestere.

Az épületek olyan mértékben rongálódtak meg, hogy a hatóságok azt is vizsgálják, hogy megfelelő volt-e a szerkezetük, és betartották-e a minőségbiztosítási előírásokat. Az áldozatok és a lehetséges túlélők számának becslését az is nehezíti, hogy a lakásokban a szokásosnál többen tartózkodtak, a holdújév ünnepére ugyanis sok helyen összegyűltek a családok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!