2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Zsidó származása miatt támadtak rá egy állapotos nőre Franciaországban

A francia hatáságok letartóztattak két afrikai származású tinédzsert, amiért fegyverrel támadtak rá egy terhes nőre párizsi otthonában, pusztán azért, mert "zsidó és gazdag". 

  • Zsidó származása miatt támadtak rá egy állapotos nőre Franciaországban

A múlt hónapban két 16 éves fiatalt vádoltak meg azzal, hogy betörtek egy 26 éves zsidó száramzású nő párizsi otthonába. A két gyanúsítottat ezen a héten tartóztatták le a francia fővároson kívüli Val-d'Oise külvárosban - írja a Breitbart.com

A Le Figaro napilapnak nyilatkozó rendőrségi források szerint a két gyanúsított Franciaországban születtek, egyiküket "afrikai típusúnak", míg a másikat "észak-afrikai típusúnak" írták le. A párost korábban sem volt ismeretlen a hatóságok előtt. 

A lap arról számolt be, hogy november 23-án két férfi bekopogtatott a nőhöz, miközben , akik futárnak adták ki magukat és maszkot viseltek, hivatkozva a koronavírus-járványra. Miután a fiatal nő ajtót, nyitott, a támadók behatoltak a lakásába, az áldozatot megragadták a torkánál fogva és kézifegyverrel megfenyegették.

A nő átadta néhány ékszerét és pénzét, a két álarcos azonban nem volt elégedett a zsákmánnyal, és addig fojtogatták, amíg a sértett el nem vesztette az eszméletét. A két tolvaj a hírek szerint 6000 eurót érő ékszerrel, 400 euróval és 150 dollár készpénzzel távozott.

A nő, aki négy hónapos terhes volt a támadás idején, kénytelen volt több napot kórházban tölteni. 

A Le Figaro szerint a két támadó - miután elkapták őket - beismerte a rablást. Azt állították, hogy azt mondták nekik, hogy célba kell venniük a nőt, mert zsidó, és ezért gazdag. 

A támadás a franciaországi antiszemita hullám közepette történt. A Hamász október 7-i Izrael elleni terrortámadása óta Franciaországban több ezer antiszemita bűncselekményt regisztráltak. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elnökválasztás kezdődött Litvániában

Elnökválasztás kezdődött Litvániában

Elnökválasztás kezdődött vasárnap Litvániában, az államfői tisztségért nyolc jelölt indul, köztük a hivatalban lévő Gitanas Nauseda, továbbá Ingrida Simonyte miniszterelnök. A voksolás második fordulóját, ha szükséges, május 26-án rendezik.
Diákok vesztették életüket egy buszbalesetben

Diákok vesztették életüket egy buszbalesetben

Balesetet szenvedett egy iskolabusz az indonéziai Jáva szigetén, a szerencsétlenségben legkevesebb 11-en meghaltak, köztük kilenc középiskolás diák - jelentették be helyi hatóságok vasárnap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!