2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Bundicsfilm 11:00

Külföld

Veszélyesen közel került több városhoz a Kanadában pusztító erdőtűz

Gyorsan közelítenek a tomboló erdőtüzek több településhez Kanadában. A tűzoltók több helyen, közvetlenül a városok határában próbálják megfékezni a katasztrófát. Az ottawai kormány a hadsereget is a segítségükre küldte.

  • Veszélyesen közel került több városhoz a Kanadában pusztító erdőtűz

Hatalmas területen lángolnak az erdők Kanadában, több térségben már közvetlenül egy-egy város határában oltják a tüzeket a hatóságok. Az égő illetve elszenesedett fák ezreiből pedig rengeteg füst száll fel ami teljesen elborítja az eget.

Műholdas felvételeken is látható, hogy hatalmas területeket borít be a füst. Az eddig zöld erdőségek pedig rövidesen szürke pusztasággá változhatnak.

Brit Kolumbiában már az állami vészhelyzetet is kihirdették, több városból lakosok ezreit kellett kimenekíteni. Az ország miniszterelnöke segítséget ígért az érintetteknek és azt, hogy nem csak katasztrófa idején, de utána is segíteni fog az állam.

A fenyegetett városok lakói maguk is megtesznek amit csak tudnak, hogy megóvják otthonaikat: slagokkal és öntözőberendezésekkel nedvesítik a települések szélén fekvő birtokokat, hogy azokat ne tudja felgyújtani a gyorsan közelgő tűzvész.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napirend előtti felszólalások - élőben a HírTV műsorán

Napirend előtti felszólalások - élőben a HírTV műsorán

Egynapos ülést tart ma az Országgyűlés. Interpellációk és az azonnali kérdések után vita lesz az európai ügyek bizottsága jelentéséről, amelyet a baloldal magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióinak a feltárását célozta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!