2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

USA 2020: Több államban még nyitott a küzdelem

Eldőlni látszik az amerikai elnökválasztás. Joe Biden szavazatainak száma megközelítette a 74 milliót. Trump 4 millió vokssal kevesebbet kapott. Persze tudjuk, hogy ez nem egy népszerűségi verseny, az elektorok számítanak. Öt államban még nyitott a küzdelem, de ebből háromban a korábbi Trump előny Biden vezetéssé változott – hangzott el a Hír TV amerikai elnökválasztási műsorában, az USA 2020-ban. A műsorvezető Déri Stefi volt.

  • USA 2020: Több államban még nyitott a küzdelem

A demokrata jelölt jelenleg 264 elektorral rendelkezik, már csak 6 kell az elnökké választásához. Ha csak egyetlen államot nyer Nevada, Pennsylvánia és Georgia közül, megvan a szükséges 270 elektori szám. 

Ifj. Lomnici Zoltán: Korántsem lefutott az amerikai elnökválasztás végeredménye

Déri Stefi vendége Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője volt. A műsorvezető többek között azt a kérdést tette fel, hogy jelen állás mellett van-e esélye fordítani a regnáló elnöknek, Donald Trumpnak. De az alkotmányjogásszal a csalások eshetőségeit is feszegették.

Ifj. Lomnici Zoltán arról is beszélt, hogy korántsem lefutott az amerikai elnökválasztás végeredménye. A választás lebonyolításával és a szavazatszámlálással kapcsolatos peres eljárások a Legfelsőbb Bíróság szintjére fognak eljutni. Az Egyesült Államok legmagasabb bírói fóruma pedig egyes esetekben akár drasztikus módon is beavatkozhat a választásokba.

A választás végeredményére hatással lehetett az is, hogy a voksolást lebonyolító állami hivatalokba többségében baloldali-liberális ösztöndíjasok kerültek be. Emellett a tömeges levélszavazás számított még döntő tényezőnek – tette hozzá az elemző.

Floridában hinni lehet a számoknak

De kapcsolták Baksay Lászlót, a Pentagon kommunikációs tanácsadóját is. Baksay László a bejelentkezés során elmondta, hogy Floridában tanultak a 2000-es évek hibáiból, és átalakították a rendszert, így ott mindenki le tudja követni a saját szavazatát, hinni lehet a számoknak. A kommunikációs tanácsadó viszont felhívta arra a figyelmet, hogy államonként változó, hogy miként dolgozzák fel a szavazatokat.

Az utolsó amerikai elnökválasztási műsorban a nézők pedig mind a republikánus, mind a demokrata alelnökjelölt személyét megismerhették közelebbről.

Kapcsolódó tartalom:

Egyre több választási csalásra derül fény az Egyesült Államokban

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!