2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Ukrajnában eltűnt legalább 1,7 milliárd dollár értékű amerikai fegyver

A washingtoni védelmi minisztérium főfelügyelőjének frissen közzétett jelentése szerint az amerikai személyzet nem követte megfelelően nyomon az Ukrajnának szállított, 1,7 milliárd dollár értékű, fejlett technológiájú amerikai fegyverzetet, és nem tartotta be a Pentagon szigorú biztonsági intézkedéseit, amelyek az olyan érzékeny technológiát tartalmazó fegyverekre vonatkoznak, amelyeknél nagy a lopás, illetve visszaélés kockázata – számolt be róla a VG.hu.

  • Ukrajnában eltűnt legalább 1,7 milliárd dollár értékű amerikai fegyver

Robert Storch főfelügyelő megállapította, hogy bár az orosz invázió kezdete óta javult a helyzet, tavaly júniusig bezárólag az Ukrajnának szállított amerikai Javelinek, Stinger rakéták, éjjellátó eszközök és más, a fokozott végfelhasználás-ellenőrzési előírások hatálya alá tartozó védelmi cikkek több mint felének nyomon követése nem felelt meg az előírásoknak.

A jelentést szerkesztett formában hozták nyilvánosságra, és az nem állítja, hogy a fegyverek bármelyikével visszaéltek volna, de ennek vizsgálata nem is tartozott a főfelügyelő hatáskörébe, emlékeztetett az ABC News. Korábban azonban napvilágot láttak olyan feltételezések, hogy a nyugati országokból Ukrajnába özönlő fegyverek jelentős része a feketepiacra kerülhetett.

A dokumentumot igen kényes időszakban hozták nyilvánosságra, mivel a Biden-kormányzat legutóbbi, Ukrajna támogatására irányuló finanszírozási kérelme megrekedt a kongresszusban, mivel a republikánusok ragaszkodnak ahhoz, hogy a gyorssegélyt szigorúbb határbiztonsági rendelkezésekhez kössék. Enélkül pedig Kijev elveszítheti a háborút. A republikánus többségű képviselőház egy ideje már nem szavazott meg újabb támogatást Ukrajnának.

A teljes cikket a VG-hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!