2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú

Következik:

Híradó 13:00

Külföld

Újabb bizonyítékok, hogy feketén jutott pénzhez

Újabb dokumentumok bizonyítják, hogy a spanyol miniszterelnök 1997 és 1999 között a kormány tagjaként fizetéskiegészítést fogadott el pártja pénztárnokától. A kormányfőt lemondatná az ellenzék.

Több százan tüntettek Madridban a spanyol Néppárt székháza előtt a kormányfő állítólagos korrupciós ügye miatt. Spanyolországban a megszorítások miatt rekordszintre nőtt munkanélküliség, és a csökkenő életszínvonal fokozza a társadalmi feszültségeket.

„Mariano, menj haza!” – tiltakoztak a tüntetők. Madridban a tiltakozók azután vonultak utcára, hogy a sajtóban a másolatok után már eredeti dokumentumok jelentek meg arról, hogy a jelenleg kormányzó Néppárt húsz éven keresztül 5-15 ezer eurónyi összeggel egészítette ki az adóhivatal megkerülésével egyes képviselők fizetését, magáncégektől származó bevételekből. A titkos könyvelésnek állítólag Rajoy is kedvezményezettje volt: 1998-ban például 25 ezer eurónak megfelelő juttatást kapott ezen a csatornán.

A kormányfő, ahogy korábban is, most is cáfolta, hogy feketén jutott volna pénzhez – szerinte minden kifizetésre törvényesen került sor. „Hamisak az állítások. Soha, ismétlem, soha nem kaptam vagy osztogattam illegális pénzeket ebben a pártban vagy bárhol máshol. Minden más, amit mondanak vagy sugallnak, hazugság.”

Az ellenzéket és a tüntetőket nem győzte meg a miniszterelnök érvelése. „Minden hatalmon lévő politikusnak magyarázatot kell adnia az országnak, és a körülményeknek megfelelően kell viselkednie. Nem bírjuk tovább: több mint hatmillióan vannak munka nélkül, a tehetséges emberek pedig elvándorolnak” – mondta egy ápoló. „A helyzet tarthatatlan. Bűnöző kormány uralkodik rajtunk, az egész rendszer korrupt, ezt nem tűrjük tovább. A kabinet lemondása nem elég, a rendszernek kell radikálisan megváltoznia. Az emberek részvételén alapuló, valódi demokráciát akarunk” – fogalmazott egy másik tüntető.

Az ellenzék ismét lemondásra szólította fel a miniszterelnököt. Spanyolországban egyébként több mint 1600 eljárás folyik politikusok és pártok ellen közpénzek hűtlen kezelése, csalás vagy korrupció miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!