Támadás után: megnyitották az Orlyt

NT, 2017. március 18., szombat 15:01, frissítve: szombat 16:03
Megnyitották a párizsi Orly repteret, ahol reggel lelőttek egy szélsőséges muzulmán férfit, aki rátámadt egy biztonsági őrre. A férfi korábban egy közúti ellenőrzés során rálőtt egy rendőrre, majd elmenekült a helyszínről. A 39 éves férfit korábban fegyveres rablásért is elítélték, a rendőrség pedig nyilvántartotta, mint radikalizálódásra hajlamos személyt.

Terrorelhárítók érkeztek a párizsi Orly nemzetközi repülőtérre. Azután riasztották a kommandósokat, hogy egy szélsőséges muszlim férfi megpróbálta elvenni egy a légikikötőt őrző katona fegyverét a déli terminálban. A támadóval a helyszínen végeztek. Később kiderült, hogy a férfi a reptér közelében egy közúti rendőrt is arcon lőtt, aki igazoltatni próbálta.

„A légierő háromfős őrjáratának női tagját érte a támadás. Földre teperte, és megpróbálta elvenni a fegyverét, de ellenállt. Ekkor a társai jól ítélték meg a helyzetet, és lelőtték a férfit” – számolt be a történtekről a francia védelmi miniszter.

A reptér egy részét kiürítették, és bombakereső kutyákkal vizsgálták át. Járatok egyelőre nem indulnak, az érkező gépeket pedig a Charles de Gaulle reptérre irányították át.

„Hallottuk a lövéseket. Egy nagy puffanást. Egymásra néztünk, arra gondoltunk, hogy biztos valami leesett. Aztán jött a többi lövés, és tudtuk hogy ez támadás. Ezután a biztonságiak és a főnökeink is azt mondták, hogy fussunk. Megérkeztek a rendőrök is, pánik tört ki” – mondta egy szemtanú.

Februárban a Louvre múzeumnál történt hasonló eset. Ott késsel rontott katonákra egy férfi, de őt is lelőtték.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés