2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Szélsőséges muzulmán férfi áll az újabb párizsi lövöldözés mögött

2017. március 18., szombat 12:35, frissítve: szombat 14:42

Terrorcselekménynek nevezte a párizsi Orly repülőtéren történt lövöldözést a francia belügyminisztérium. A szélsőséges muzulmán férfi először a reptér közelében egy közúti ellenőrzésen arcon lőtt egy rendőrt. Megszerzett egy autót, azzal menekült a repülőtérre, ahol letepert egy katonanőt és el akarta venni a fegyverét, mire két másik katona lelőtte. A hatóságok előtt ismert volt a támadó, robbanószert nem találtak nála. A repteret kiürítették és lezárták.

Azután riasztották a terrorelhárítókat a párizsi Orly nemzetközi repülőtérre, hogy egy férfi elvette egy, a légikikötőt őrző katona fegyverét a déli terminálban. Ezután egy boltba szaladt, ott végeztek vele.

„A nyakánál fogva ragadta meg a katonanőt. Lefogta a kezét is, majd elvette a fegyverét” – mondta egy szemtanú.

A reptér egy részét kiürítették, és bombakereső kutyákkal vizsgálták át. Járatok egyelőre nem indulnak, az érkező gépeket pedig a Chales de Gaulle reptérre irányították át.

„Hallottuk a lövéseket. Egy nagy puffanást. Egymásra néztünk, arra gondoltunk, hogy biztos valami leesett. Aztán jött a többi lövés, és tudtuk, hogy ez támadás. Ezután a biztonságiak és a főnökeink is azt mondták, hogy fussunk. Megérkeztek a rendőrök is, pánik tört ki” – mondta egy másik szemtanú.

Februárban a Louvre múzeumnál történt hasonló eset. Ott késsel rontott katonákra egy férfi, de őt is lelőtték.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!