2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Súlyos a helyzet Európában, szigorúbb intézkedések jönnek

Az ünnepeket követően egyre romlik a vírushelyzet Európában, ezért újabb szigorítások jönnek számos országban. A járványgörbét az oltásnak sem sikerült laposítani, habár már sok helyen a Moderna vakcinája is elérhető.

  • Súlyos a helyzet Európában, szigorúbb intézkedések jönnek

A karácsonyi és szilveszteri időszakot követően számos európai országban nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Így hiába kezdték már meg az oltást a lakosság körében, további szigorításokra készülnek a kormányok.

Franciaország korábbra hozza a kijárási tilalom kezdetét és szigorítja a határellenőrzést is.

Mivel Olaszországban sem csökken a fertőzöttek száma egészen április végéig meghosszabbítják a rendkívüli állapotot, amely nagyobb hatáskört biztosít a kormányzat számára.

Portugáliában péntektől lépnek életbe újabb korlátozások. "A fő szabály az, hogy mindenki maradjon otthon. - jelentette be António Costa portugál miniszterelnök.

Egészségügyi szakértők szerint akár nyolc hétbe is telhet, mire a fertőzöttségi adatok visszaállnak a karácsony előtti szintre.

Új negatív rekord született Spanyolországban. Egy nap alatt 39 ezren betegedtek meg. A hatóságok már a harmadik hullám megjelenéséről beszélnek. A helyzet a fővárosi régióban a legrosszabb.

Spanyolországba kedden megérkezett a Moderna vakcinája is. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a hétvégéig minden idősek otthonában lakó megkaphatja az első adag oltást. Közben a spanyol kormány hivatalosan is elismerte, hogy listázza azokat az állampolgárokat, akik elutasítják a Covid-19 elleni vakcina beadását. A regisztert pedig megosztják a többi európai országgal.

Jövő hét hétfőtől megkezdik a lakosság beoltását az amerikai Moderna vakcinájával Belgiumban is. A nagyobb dózisra itt szükség van, mert az országban továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma.

A belga oltási kampány első fázisában a veszélyeztetett korosztály képviselői, illetve az idősotthonok lakói és az ott dolgozók mintegy 12 százaléka vett részt. Ez a felnőtt lakosságnak kevesebb mint a 4 tized százaléka.

Negatív rekordot döntött Svédország is. Egy nap alatt több mint 350-en haltak meg a koronavírus miatt.

A svéd Népegészségügyi Hivatal tisztviselője szerint habár az új esetek számában stagnálás figyelhető meg, az elhunytak száma továbbra is nő.

A skandináv országban mostanában bekövetkező számos haláleset oka, hogy az új koronavírus megjelent az idősotthonokban. Az intenzív osztályokon fekvő páciensek körülbelül 60 százaléka koronavírus-fertőzött, ami miatt az egészségügyi rendszer teljesítőképessége határán mozog.

Úgy tűnik nem tudja visszaszorítani a vírust Nagy-Britannia sem. Naponta 50 ezer új esetet regisztrálnak. Habár már az egész szigetország zárlat alatt van és 2,5 millió embert beoltottak, a vírus új variánsa rendkívül gyorsan terjed.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon, youtubeos csatornánkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!