2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Bundicsfilm

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Soros-szervezetekkel egyeztetett a Magyarországot bíráló biztos

Rendszeresen Soros Györggyel egyeztetett a hazánkat ismét megtámadó uniós biztos - tudta meg az Origo. Vera Jourová az európai értékek védelméért felelős uniós biztos az előző Európai Bizottságban összesen 18 alkalommal találkozott a Soros György támogatta alapítványok és szervezetek vezetőivel. Személyesen is egyeztetett az amerikai milliárdossal, amelynek témája pont a jogállamiság helyzete volt. Vera Jurova az új Bizottság immár alelnökeként arról beszélt szerdán az Európai Parlamentben, hogy a 7-es cikkely szerinti eljárást folytatni kell Magyar- és Lengyelország ellen.

  • Soros-szervezetekkel egyeztetett a Magyarországot bíráló biztos

"A bizottság aggodalommal figyeli a magyarországi fejleményeket”. Ezzel kezdte beszédét Vera Jourová, az európai értékek védelméért felelős uniós biztos, és egyben bizottsági alelnök, szerdán az európai parlament strasbourgi ülésén.

A Judith Sargentini féle jelentés alapján megindított eljárás már az Európai Tanács előtt folytatódik, az Európai Parlament szerepe ezzel le is zárult. Ennek ellenére újra a képviselők elé került a magyar jogállamiság ügye a lengyellel együtt. A képviselők aztán meg is szavazták a két országot elítélő határozatot – a Fidesz szerint törvénytelenül.

Az Origo megtudta a hazánkat ismét megtámadó uniós biztos Vera Jourová a jogállamisággal kapcsolatban rendszeresen Soros Györggyel egyeztet.

Vera Jourová 2014 és 2019 között az EU jogérvényesülésért, fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztosa volt. Az Origo összesítése szerint ezen időszak alatt 18 alkalommal vett részt olyan megbeszéléseken, amelyeken a Nyílt Társadalom Alapítványok vagy valamely más, a milliárdos pénzemberhez köthető úgynevezett civil szervezet, NGO képviselőivel egyezetetett.

A biztos többször is tárgyalt a migránsok jogaiért harcoló Human Rights Watch és az Amnesty International vezetőivel, de találkozott a baloldali ügyek mellett kampányoló, a jobboldali vélemények elhallgattatásában és Facebook oldalak letiltásában jeleskedő Avaaz aktivista hálózat képviselőivel is. Valamennyi szervezet a Soros féle utópia, vagyis a tömeges bevándoroltatás, a határok lebontása, a nemzeti szuverenitás eltörlése és a hagyományos családmodell lerombolásának megvalósításán dolgozik.

Az Origo cikke arra is kitért, hogy a cseh politikus asszony személyesen is tárgyalt az amerikai tőzsdespekulánssal. 2017-ben a Twitteren egy közös képet is posztolt, amelyen a milliárdossal és annak örökösével, Alex Sorossal szerepel egy képen. Vera Jourová nem is csinált titkot abból, hogy miről tárgyalt Sorossal. Azt írta: „Megbeszéltük az alapjogok helyzetét Európában George Sorossal. A Nyílt Társadalom értékei állnak az EU lépéseinek szívében".

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!