2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:30

Külföld

Putyin: A kijevi rezsim felmagasztalja Hitler volt cinkosait + videó

Ismét katonai sikerekről számolt be az orosz védelmi tárca. A minisztérium közlése szerint kedvezőbb állásokat foglalt el a hadsereg Liman térségében, és a kijevi kormányerők több támadását is visszaverték a fronton. A Föderáció külügyminisztere eközben azt mondta: a Nyugat gazdasági haszonszerzés miatt nem hagy fel Kijev támogatásával.

  • Putyin: A kijevi rezsim felmagasztalja Hitler volt cinkosait + videó

A Föderáció folytatta katonai akcióját a Donbaszban Ukrajna ellen, és számos katonai objektumra célzott csapást mért.

Az orosz védelmi tárca beszámolója szerint 24 óra alatt három frontszakaszon tíz ukrán rohamot vert vissza a hadsereg, közülük hatot Donyeck könyékén. Harkiv megyében pedig sikerült elfoglalniuk egy falut.

Az ukrán fél vesztesége mintegy 680 fő volt, akik közül a legtöbben, mintegy 280-an a Liman körzetében vívott harcokban estek el, vagy sebesültek meg.

„Ami a szükséges légvédelmi rakétákat illeti, több mint kétszeresére növeltük a kibocsátást. Ezen kívül modernizáljuk a rakétákat. Remélem, hogy az idei tervek teljes mértékben teljesülnek" - közölte a védelmi miniszter.

A Kreml eközben azt is elismerte, hogy az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek, illetve az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek ukrán tüzérségi és dróntámadást.

A különleges művelet kapcsán az orosz külügyminiszter eközben ismét a nyugatot kritizálta.

Szergej Lavrov azzal vádolta Ukrajna szövetségeseit, elsősorban az Egyesült Államokat, hogy Washington a gazdasági haszonszerzés miatt nem hagy fel Kijev támogatásával.

A tárcavezető úgy fogalmazott: annak ellenére sem hátrálhatnak ki, hogy az angolszász országok mellett más államok is belátták már, hogy az ukrán projekt meg fog hiúsulni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig egyenesen ruszofóbiával vádolta meg Európát.

„A kijevi rezsim felmagasztalja Hitler volt cinkosait, az SS tiszteket úgy, hogy terrort alkalmaznak ellenfeleik ellen. Folyamatban van a civil városok és települések ágyúzása, beleértve az idősek, nők és gyermekek meggyilkolását. Ezzel együtt számos európai országban a ruszofóbiát népszerűsítik" - jelentette ki az orosz elnök.

Putyin belorusz kollégájával is egyeztetett. A két államfő több olyan dokumentumot is aláírt, amely tovább mélyíti a két ország közötti kapcsolatrendszert, amelynek kiemelt része a védelmi együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!