2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Orbán Viktor: Magyarország nem enged a migrációs őrületnek + videó

Magyarország nem enged a migrációs őrületnek - így reagált Orbán Viktor arra, hogy az Európai Parlament megszavazta az uniós migrációs paktumot. Hazánk álláspontját, miszerint a magyarok népszavazáson már döntöttek a témában, a miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette a mai kormányinfón.

  • Orbán Viktor: Magyarország nem enged a migrációs őrületnek + videó

Tömegesen áramlak az illegális bevándorlók Európába.

Múltheti adatok szerint az olaszországi Lampedusa migránstábora ismét megtelt.

2024 első két hónapjában 31 200 illegális határátlépés történt, ami megegyezik a tavalyi, rekordközeli adatokkal.

A Nyugat-Afrikából induló útvonalon például megötszöröződött a belépő migránsok száma.

Az Európai Parlamentben mindezek ellenére is megszavazták szerdán a migrációs paktumot. A balliberális többség mind a 10 fejezetet változtatás nélkül jóváhagyta megszavazta. A csomag lényege a kötelező kvóta szerinti áttelepítés és befogadás. Amelyik ország ezt elutasítja, át nem vett migránsonként 20 ezer eurót kell fizetnie.

Magyarország nem enged a migrációs őrületnek - így reagált Orbán Viktor a egyezmény elfogadására. A miniszterelnök közösségi oldalán úgy fogalmazott: A migrációs paktum egy újabb szög az Európai Unió koporsójában. Az egység halott, a biztonságos határok nincsenek többé. Magyarország soha nem fog engedni a migrációs őrületnek! Változásra van szükség Brüsszelben, hogy megállítsuk a migrációt - írta Orbán Viktor.

A miniszterelnökséget vezető miniszter pedig elismételte a magyar álláspontot a kormányinfón. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszeter: "Úgy látjuk, hogy az európai parlament rossz döntést hozott, hogy mennyire szélsőségesen rossz javaslatról van szó, még az Európai Parlamentben ahol 70 -80 százalékban a bevándorlás nagy barátai ülnek, ott is csak 55-56-57 százalékos többséggel mentek át a ezek a jogszabálytervezetek."

Gulyás Gergely leszögezte: "Nyugat-Európa társadalmi fejlődésének hibáit Közép-Európának nem kell elszenvednie", és hazánk nem fogad el olyan európai döntéshozatalt, ami ezt a problémát Közép-Európára és Magyarországra "lökné át".

 

Az Európai Unió egy súlyos biztonsági fenyegetéssel néz szembe, amely súlyos biztonsági fenyegetést a tegnapi napon a az Európai Parlament még tovább súlyosbította, azzal, hogy zöld lámpát adott az Európába irányuló illegális migrációs folyamatoknak. Erről már a külgazdasági és külügyminiszter beszélt.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: ez egy rendkívül veszélyes döntés hosszútávon, hiszen ez nem megállítja, hanem biztatja emberek százezreit, hogy induljanak meg Európa felé.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kós Hubert mégis indul a kontinensviadalon

Kós Hubert mégis indul a kontinensviadalon

Előzetes terveivel ellentétben mégis indul a júniusban sorra kerülő belgrádi vizes Európa-bajnokság úszóversenyén Kós Hubert, a 200 méteres hátúszás világbajnoka.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!