2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hóvirág őrs naplója

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Netanjahu elrendelte Rafah evakuálását, hogy folytathassa a Hamász elleni harcot + videó

Katasztrófától tart az ENSZ. A Világszervezet szóvivője azt mondta: beláthatatlan következményei lennének ha az izraeli hadsereg támadást indítana Rafah ellen. A 2,3 millió gázai lakos több mint fele a városban és annak környékén húzta meg magát. A zsidó állam miniszterelnöke arra szólította fel a hadsereget, hogy evakuálják a civileket.

  • Netanjahu elrendelte Rafah evakuálását, hogy folytathassa a Hamász elleni harcot + videó

A 2,3 millió gázai lakos több mint fele Rafahban húzza meg magát, sokan közülük az Egyiptommal közös határkerítéshez szorulva, rögtönzött sátrakban élnek.

Izraeli repülőgépek vannak felettünk, és elegünk van a háborúból, ezért sárkányrepüléssel akarjuk feldíszíteni az eget, és Isten akaratából visszatérni a szép életünkhöz – remélhetőleg tűzszünet lesz, és úgy szórakozhatunk, mint korábban, és visszatérhetünk az otthonunkba – ezt mondta reménykedve egy palesztin kisfiú.

Az izraeli miniszterelnök arra szólította fel a hadsereget, hogy evakuálják a civileket.

Az ENSZ ugyanakkor aggodalmának adott hangot.

Rendkívül aggódunk a rafahi civilek sorsa miatt. Egyértelmű, hogy az embereket meg kell védeni, de nem akarunk semmilyen erőszakos és tömeges kitelepítést. Ez ellentétes lenne a nemzetközi joggal – mondta aggódva Stephane Dujarric, az ENSZ szóvivője.

Rafah városa egy gigantikus menekülttáborrá változott. Kevés az élelmiszer, a tiszta víz, és akadoznak az egészségügyi szolgáltatások.

Közben a gázai túsztárgyalások miatt Kairóba utazhat a CIA igazgatója. A CNN informátorai azt mondták Bill Burns katari miniszterelnök mellett az izraeli titkosszolgálat vezetőjével is találkozni fog.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!