2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Migránsok is segédkeztek a földrengés sújtotta városban

2016. augusztus 26., péntek 18:15, frissítve: péntek 18:15

Migránsok is segítenek az olaszországi földrengés túlélőinek keresésében. A szerdai 6,2-es erősségű földmozgásban 250-en haltak meg, százakat pedig még mindig eltűntként tartanak nyilván.

Egy csapat migráns is segít a túlélők keresésében az elmúlt évek legpusztítóbb földrengése után az olaszországi Pescara del Trontóban. Mindannyian a városban voltak, amikor mozogni kezdett a föld. Sokan korábban nem is tudták, hogy mi az a földrengés. „Sokan meghaltak, szomorúak vagyunk, sajnáljuk, ami történt” – fogalmazott egy benini menekült.

Az afrikai származású menedékkérők a törmelék eltakarításában segédkeztek, hogy az olasz mentőhelikoptereknek legyen helyük leszállni. „Itt most először jelentkeztünk önkéntes munkára, hogy segítsünk az embereken, de korábban máshol is segédkeztünk. Segítenünk kell az embereken, mert láttuk, hogy sokan meghaltak. Így szeretnénk kifejezni tiszteletünket” – tette hozzá a migráns.

Közben az olasz kormányfő rendkívüli állapot rendelt el és 50 millió eurót különített el az újjáépítésre. A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű szerdai földrengés halálos áldozatainak száma már a háromszázat közelíti. A földmozgás központja Rómától 100 kilométerre északkeletre volt. A mentésben ötezren vesznek részt, de a munkálatokat több száz utórengés nehezítette.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!