2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföldi áldozatai is vannak az olaszországi földrengésnek

2016. augusztus 26., péntek 10:15, frissítve: péntek 10:38

Több külföldi áldozata is van a közép-olaszországi földrengésnek. A szerdai 6,2-es erősségű földmozgásban 250-en haltak meg, százakat pedig még mindig eltűntként tartanak nyilván.

Pescara del Tronto egyike azon falvaknak, amelyet a legsúlyosabban megrongált a szerdai földrengés. A házak 90 százaléka megsemmisült.

Amatricében a mentőalakulatok két napja megállás nélkül kutatnak a túlélők után. A munkájukat nehezítik a folyamatos utórengések.

„Tegnap reggel nyolckor érkeztem. A csapatommal együtt eddig 20 embert mentettünk ki. még mindig van esély arra, hogy túlélőket találjunk” – mondta egy kutyás mentő.

A közép-olaszországi földrengés helyszínét a héten Matteo Renzi is meglátogatta. Az olasz miniszterelnök a csütörtöki kormányülés után is megerősítette, hogy minden segítséget megadnak a természeti csapásban érintett településeknek.

„Talán sosem fogjuk tudni teljesen felszárítani a könnyeinket a történtek után, azok, akik a szeretteiket veszítették el, biztosan nem, de amikor ennek a tragédiának az emléke halványulni kezd, akkor az a legfontosabb lépés, hogy ezeket a városokat újjáépítsük, ez nemcsak Amatricének fontos, hanem egész Olaszországnak” – fogalmazott a kormányfő.

Az olasz hatóságok közlése szerint a több mint 240 áldozatot követelő földrengésben nemcsak helyi lakosok vesztették életüket, az áldozatok között három brit, öt román, egy spanyol, egy kanadai és egy salvadori állampolgár is van.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!