2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Külföld

Leszboszon is feszült a helyzet az illegális bevándorlók miatt

Nemcsak a görög - török határnál feszült pattanásig a helyzet, hanem Leszboszon is. A helyiek és a migránsok is folyamatosan tiltakoznak. Az illegális bevándorlók kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik válaszul könnygázt vetettek be. A migránsok folyamatosan érkeznek a túlzsúfolt szigetre, az elmúlt 24 órában újabb 1300 menekült érte el Leszboszt.

  • Leszboszon is feszült a helyzet az illegális bevándorlók miatt

Szabadság, szabadság! Ezt kiabálta a több száz feldühödött migráns a móriai befogadóközpontban.

Az illegális bevándorlók szerint a helyi menekültközpontokban uralkodó állapotok embertelenek.

A migránsok kezdetben békésen tüntettek, majd rátámadtak a rendőrökre. Kövekkel és minden kezük ügyébe kerülő eszközzel dobálták az egyenruhásokat. A rendfenntartók válaszul könnygázt vetettek be.

Az összesen 3000 férőhelyes móriai táborban és környékén több mint 19 400 embert szállásoltak el.

Az pedig csak fokozza az így is feszült helyzetet, hogy a migránsokkal teli hajók egymás után kötnek ki az égei-tengeri szigeten.

Az elmúlt 24 órában pedig újabb 1300 menekült érkezett Leszboszra. Ők szerencsések voltak, mert partra szállhattak.

A szigeten vasárnap ugyanis a lakosok nem engedték kikötni az egyik migránshajót és dulakodásba keveredtek az illegális bevándorlókat segítő aktivistákkal is.

Leszboszon az elmúlt időszakban egymást érték tüntetések. A lakosok a migrációs nyomás miatt vonultak utcára.

Amikor az érkezők száma drasztikusan elkezdett emelkedni egyre bonyolultabbá vált a helyzet. Ők is emberek, tudom, de a számuk lassan meghaladja a lakosokét

- mondta ez a leszboszi nő.

Nemcsak Leszbosz küzd meg nehezen a sok illegális bevándorlóval. Az égei tengeri szigeteken veszteglő migránsok száma meghaladja már a 40 ezret is.

Görögország tagadja, hogy éles lőszert vetett be a bevándorlókkal szemben

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!