2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Külföld

Kreml: katonai összecsapáshoz vezet, ha a nyugat csapatokat küld Ukrajnába + videó

Nincs konszenzus a szárazföldi csapatok Ukrajnába küldéséről, de a kérdést mindazonáltal nem lehet kizárni - jelentette ki a francia elnök. A felvetés valóságos lavinát indított el. Szijjártó Péter leszögezte, hazánk sem fegyvereket, sem katonákat nem fog küldeni Ukrajnába. A Kreml pedig úgy véli, a lépés katonai összecsapáshoz vezetne Oroszország és a NATO között.

  • Kreml: katonai összecsapáshoz vezet, ha a nyugat csapatokat küld Ukrajnába + videó

Nincs konszenzus ezen ponton arról, hogy hivatalos formában szárazföldi csapatokat küldjünk. Semmit sem szabad kizárni. Mindent meg fogunk tenni, amit meg kell tennünk, hogy Oroszország ne győzzön – jelentette ki a francia elnök egy, a kijevi vezetés támogatására összehívott konferenciát követően.

Emmanuel Macron mindemellett úgy fogalmazott, hogy Franciaország fenntartja a stratégiai bizonytalanságot a kérdésben. A francia államfő ugyanakkor nem említette, mely országok fontolgatják csapatok küldését.

A kijelentés azonban felkavarta az állóvizet.

Szijjártó Péter közösségi oldalán azt írta: Magyarország álláspontja világos és sziklaszilárd, sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába. A háborút nem mélyíteni és szélesíteni kell, hanem befejezni.

A Kreml szóvivője sem hagyta szó nélkül a nyilatkozatot. Dmitrij Peszkov leszögezte: közvetlen katonai összecsapáshoz vezet Oroszország és a NATO között, ha nyugati kontingenseket vezényelnek Ukrajnába.

Nem szabad elfelejteni, hogy több Európa is létezik – erről a Moszkvatér főszerkesztője beszélt a Háború Ukrajnában című műsorban. Stier Gábor szerint vannak a minden áron harcolni akarók, vannak, akik távol szeretnének maradni a konfliktustól és vannak a nagyok, akik nagyot szeretnének mondani, de nem szeretnének csattanni Oroszországgal.

Én azt látom, hogy itt mindenki szeretne valamit hozzátenni, konferenciákat szervezni, mondani egy hatalmasat, nem is fogják fel, hogy ezzel szintet lépnek, ezzel eszkalálnak és gerjesztik legalábbis az információs térben a háborút – tette hozzá a főszerkesztő. 

A francia külügyminiszter azóta pontosította Emmanuel Macron megszólalását: szerinte Oroszország agressziójával szemben a Nyugatnak újabb lépéseket kell fontolóra vennie. Példaként említett olyan műveleteket, mint az aknamentesítés, a kibertér védelme vagy fegyverek előállítása ukrán területen. Ezek közül néhány akció megköveteli az ukrán területen való jelenlétet anélkül, hogy átlépnénk a hadviselés küszöbét – hangsúlyozta a francia diplomácia vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napirend előtti felszólalások - élőben a HírTV műsorán

Napirend előtti felszólalások - élőben a HírTV műsorán

Egynapos ülést tart ma az Országgyűlés. Interpellációk és az azonnali kérdések után vita lesz az európai ügyek bizottsága jelentéséről, amelyet a baloldal magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióinak a feltárását célozta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!