2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Külföld

Izraeli miniszterelnök: még hónapokig el fog tartani a háború + videó

Rakétákat lőtt ki a Hezbollah Izrael északi városaira. A zsidó állam miniszterelnöke kijelentette: országa minden fronton harcol, szerinte a háború még hónapokig elhúzódik. Sajtóhírek szerint Gáza egyik főútja is csatatérré változott. A háborút Izrael történetének legsúlyosabb támadása előzte meg, amikor októberben a Hamász fegyveresei mintegy 1200 embert lemészároltak, 240 túszt pedig elvittek.

  • Izraeli miniszterelnök: még hónapokig el fog tartani a háború + videó

Több százan vonultak Tel-Aviv utcájára. A tömeg a gázai túszok szabadon engedését és a mihamarabbi tűzszünetért tüntetett.

Közben rakétákat lőtt ki a Hezbollah Izrael északi városaira. A libanoni határ közelében napközben több városban is bekapcsoltak a légvédelmi szirénák.

Izrael minden fronton harcol, de a háború még hónapokig el fog húzódni – jelentette ki a zsidó állam miniszterelnöke.

Az északi határon súlyos csapásokat mérünk a Hezbollah ellen, sok terroristát megsemmisítünk, ahogy az ellenálló képességeiket is. Elfogadtuk a hadműveleti terveket a harcok folytatására. Ha a Hezbollah kiterjeszti a hadviselést, olyan ütéseket fog elszenvedni, amelyekről nem is álmodott – és így Irán is. – szögezte le Benjamin Netanjahu.

Újabb menekülttáboron ütött rajta az izraeli hadsereg. A Ciszjordánia északi részén fekvő Nur Shams menekülttáborban több embert is letartóztattak.

A zsidó állam hadereje a Gázai övezet középső és déli részén is egyre mélyebbre nyomul, emellett folyamatos légi- és tüzérségi csapásokat mérnek a területre.

Az elmúlt 24 órában 165 ember halt mártírhalált és 250 megsebesült. Ez a szám csak a gázai kórházak áldozataira vonatkozik, de úgy gondoljuk, hogy több száz mártír és sebesült van, akiket az izraeli megszállás intenzív bombázása miatt nem tudtak kórházba szállítani – mondta Ashraf Al-Qidra, a gázai egészségügyi minisztérium szóvivője.

Közben az ENSZ felhívta a figyelmet, hogy egyre fokozódik a fertőző betegségek veszélye a gázai övezetben. Mintegy 180 ezren szenvednek már légúti fertőzésben, és több mint 136 ezer, öt éven aluli gyereknek van hasmenése, ami kezelés hiányában életveszélyessé válhat ebben az életkorban. A tetvesség és a rühesség több mint 55 ezer esetét regisztrálták eddig.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!