2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hibás motor okozhatta a melbourne-i balesetet

2017. február 22., szerda 12:59, frissítve: szerda 12:59

Valószínűleg motorhiba miatt zuhant egy kisrepülő egy plázára Melbourne-ben. Az ausztrál hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, amelynek eredményét egy hónap múlva hozzák nyilvánosságra. A pilóta és négy utas életét veszítette.

Nem mindennapi baleset történt az ausztrál nagyvárosban kedden. A bevásárlóközpont azért gyulladt ki, mert rázuhant egy kisrepülő. A becsapódás után az épület úgy nézett ki, mintha bombatámadás érte volna.

A fedélzeten lévő öt ember életét veszítette. A tragédia csak azért nem járt több áldozattal, mert a repülő fél órával a nyitás előtt csapódott az épületbe, így az még szinte teljesen üres volt.  A jármű a közeli reptérről szállt fel. A pilóta pillanatokkal a baleset előtt jelezte a légi irányítóknak, hogy leállt a hajtómű, de már nem tudta megakadályozni a tragédiát.

A hatóságok szerdán vizsgálatot indítottak az ügyben. A szerencsétlenséget valószínűleg motorhiba okozta, de a pontos okra csak egy hónap múlva derül majd fény.

„Az előzetes vizsgálat eredménye huszonnyolc nap múlva lesz elérhető, a végleges jelentésre pedig további heteket kell várni. Négy kiváló nyomozónk dolgozik a helyszínen” – közölte a közlekedésbiztonsági hivatal vezetője.

Hétvégén az amerikai New Jersey-ben zuhant kisrepülő egy lakónegyedre. Számos autót összetört, de a lakóházakban nem tett kárt. Abban a balesetben csak a pilóta sérült meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!