2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Későn érkezett a jelzés, öten meghaltak

2017. február 21., kedd 08:02, frissítve: kedd 08:56

Öt emberrel a fedélzetén bevásárlóközpontba csapódott egy kisrepülőgép Ausztráliában. A jármű a nyitás előtt egy órával zuhant a melbourne-i épületre. A repülőn utazók életüket vesztették. A pilóta pillanatokkal a baleset előtt hajtóműleállás miatt vészhelyzetet jelentett a légi irányítóknak.

A bevásárlóközpont egy része kigyulladt, sűrű fekete füstbe borítva a környéket.

„Nem sokkal azután, hogy felszállt, vészjelzést adott. Lehetséges, hogy motorhiba okozta a balesetet, de még nem biztos. Egy kicsit emelkedett a gép, mielőtt belecsapódott volna az üzletközpontba és a mellette lévő bútorboltba” – közölte Mick Frewen rendőrfőnök.

A szemtanúk szerint a becsapódás után azonnal kiérkeztek a tűzoltók.

„Néhány perccel később már megjelentek a tűzoltók, a légügyisek, és ha jól emlékszem, a rendőrök is itt voltak, nagyon gyorsan jöttek. Elég kaotikus volt a helyzet, mindent lezártak” – számolt be egyikük.

„Egy kávéval ültem, és azt láttam, hogy egy gép elszáll felettem, és kacsázik úgy egy méterrel a tető felett. Elszaladtam, és egy nagy durranást hallottam. Körbenéztem, és csak lángokat és füstöt láttam mindenhol” – mesélte egy másik szemtanú.

A kisgépen öten utaztak, mindannyian életüket vesztették.

„Sajnos a repülőgép-szerencsétlenségek ismérve, hogy sok áldozattal járnak. Még tart a nyomozás és a segítségnyújtás is” – nyilatkozta Victoria állam rendőrfőnök-helyettese Stephen Leane.

Az állam miniszterelnöke szerint ez volt Victoria elmúlt harminc évének legsúlyosabb légi balesete. „Nagyon-nagyon szomorú nap az államunk történetében. Sok ember vesztette életét egy olyan szörnyű magánrepülőgépes balesetben, amilyet harminc éve nem látott az államunk” – mondta Kevin Andrews.

A bevásárlóközpontot mérnökök is vizsgálják, a becsapódó repülőgép ugyanis nagyon megrongálta a tetőszerkezetet.

Melbourne második legnagyobb reptere, ahonnan a kisgép felszállt, zárva marad a keddi napon. Az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal nyomozást indított.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!