2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Fel voltak készülve a gyilkosságra

2017. február 22., szerda 07:19, frissítve: szerda 09:25

Észak-Korea Kuala Lumpur-i nagykövetségének egyik alkalmazottja, de még az észak-koreai légitársaság egyik dolgozója is érintett Kim Dzsongun féltestvérének meggyilkolásában a maláj hatóságok szerint. Az ügynek összesen hét másik észak-koreai gyanúsítottja van, négyen közülük a támadás napján valószínűleg visszatértek Phenjanba. A múlt héten a maláj főváros repülőterén meggyilkolt férfi személyazonosságát még mindig nem állapították meg a hatóságok.

Még mindig nem tudják meghatározni a maláj hatóságok, miért halt meg Kim Dzsongun féltestvére. Kim Dzsongnamot a Kuala Lumpur-i repülőtéren gyilkolták meg. A maláj hatóságok azonban az elhunyt személyazonosságát sem állapították meg.

„Az orvosi törvényszéki mintákat a nyomozó hatóságok azonnal megkapták a boncolás után, és az akkreditált laboratóriumba küldték őket vizsgálatra. Ezek a vizsgálatok fogják meghatározni az elhunyt személyazonosságát és a halál okát, ezek az információk még hiányoznak ebben a pillanatban” – közölte Noor Hisham Abdullah, a Health Malaysia főigazgatója.

A rendőrség mindeközben azt közölte, Kim Dzsongnam gyilkosai tudták, mit tesznek, a két nőt felkészítették, hogy mérget kenjenek Kim arcára, majd kezet mossanak. Egyikük azt vallotta, azt hitte, hogy kandi kamerás beugratásba vonták be.

„Az történt, hogy ezt a két nőt kiképezték arra, hogy bekenjék az elhunyt arcát, előtte megkapták a folyadékot a négy másik gyanúsítottól. Rákenték azt a kezükre, és onnan kellett rákenniük az elhunyt arcára. Először az indonéz tette meg, majd a vietnámi hölgy követte, rákenték az arcára, aztán elsétáltak, azt az utasítást kapták, hogy tisztítsák meg a kezüket, tudták, hogy mérgező” – mondta el a maláj főfelügyelő, Khalid Abu Bakar.

A maláj rendőrség szerint az ügynek összesen hét másik észak-koreai gyanúsítottja van, négyen közülük a támadás napján elhagyták az országot, és valószínűleg visszatértek Phenjanba. Ketten viszont még biztosan Malajziában vannak.

„Két másik fényképet is rendelkezésre bocsátottunk. Őket korábban nem sikerült azonosítani, ám most igen. Egyikük az észak-koreai nagykövetség alkalmazottja, a másikuk pedig az észak-koreai légitársaságé. Írtunk a nagykövetségnek, kértük tőlük, az észak-koreai követségtől, hogy engedélyezzék, hogy kihallgassuk mindkettőjüket” – tette hozzá Khalid Abu Bakar.

Kim Dzsongnam azonosítására még egyik családtagja sem jelentkezett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!