2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:55

Külföld

Erdő Péter lehet az első számú utódjelölt a pápai trónra

Ki követi Ferenc pápát a római katolikus egyház élén? - tette fel a kérdést olasz Vatikán-szakértő honlap.

  • Erdő Péter lehet az első számú utódjelölt a pápai trónra

Természetesen a legjobbakat kívánjuk Ferenc pápának, de ha a földi idő nem az ő oldalán áll, akkor a helyes kérdés az, hogy ki lesz a következő pápa - tették hozzá

A portál - melyet a Mandiner szemlézett - szerint Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a legesélyesebb arra, hogy Ferenc pápa utódjának válasszák,

a magyar bíboros ráadásul a fogadóirodák listáján is előkelő helyen szerepel.

Az általános vélekedés szerint a kihívásokkal küzdő katolikus egyház élére olyan személyt keresnek, akinek lesz ideje reformokat végrehajtani, így

a 70 év körüli vagy annál fiatalabb bíborosok esélyei a legjobbak.

A magyarországi katolikus egyház vezetőjét már XVI. Benedek lemondása után is emlegették a pápai szék esélyeseként, de 2013-ban még viszonylag fiatal kora miatt nem valósult meg ez a forgatókönyv, tíz évvel később azonban Erdő Péter számít az első számú jelöltnek a szakértők szerint.

A szakportál emlékeztetett, 

Erdő Péter, aki kánonjogo és teológiát végzett,

káprázatos karriert futott be.

51 éves korában bíboros lett, és a 2005-ben ő volt a legfiatalabb bíboros, aki részt vett a konklávén. 54 éves volt, amikor megválasztották az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökévé. 2011-ben újraválasztották egy második ötéves ciklusra, ami annak a jele, hogy európai kollégái valóban figyelembe vették.

Erdö Péter igyekszik a lehető legjobban javítani a katolikus kapcsolatokat az ortodox egyházakkal. Az ökumenizmus megerősítése ezekkel az egyházakkal (nem pedig pl. a protestáns egyházakkal) hagyományosan prioritás a Vatikánban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!