2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Külföld

Egymáson köszörüli a nyelvét Trump és Obama

Egymásnak szólt oda a korábbi demokrata elnök és a jelenlegi republikánus. Barack Obama intézményesített hazugságokról beszélt, Donald Trump pedig az obamai örökséget kérdőjelezte meg. A félidős választásokat egy hét múlva tartják az Egyesült Államokban.

  • Egymáson köszörüli a nyelvét Trump és Obama

Barack Obamával kampányolnak a demokraták a félidős választások előtt egy héttel. A korábbi elnök a demokrata kampányok közös témáit hozta elő most is. Vagyis arra sürgette az amerikaiakat, hogy ne üljenek fel a viszálykodásnak és a politikai megosztottságnak. De odaszólt a jelenlegi politikai retorikának is.

„Amit még sosem láttunk, legalábbis az én életemben nem, az egy olyan megközelítés, ami szerint a legmagasabb hivatalokat betöltő emberek, akikről azt hittük, hogy gyermekeink fel kellene, hogy nézzenek, otrombán, folyamatosan, arcátlanul és szégyentelenül hazudnak. Kitalálnak dolgokat. Olyan dolgokat mondanak, amikről tudják, hogy nem igaz. És csak folytatják” – mondta Obama.

Donald Trump kampánya során azokat a helyeket járja be, ahol bár ő nyert a 2016-os elnökválasztáson mégis demokrata szenátorok vannak hivatalban. Így az elnök legutóbb Indianába látogatott. Trump vissza is szólt a volt demokrata elnöknek.

„Obama nagyon kevés ember előtt tartott ma politikai gyűlést. És a gyűlésen az őszinteségről beszélt, hogy mennyire kell őszintének lenni. De ő azt mondta, hogy Önöknek kell, hogy terve legyen, Önöknek kell, hogy orvosa legyen. Hányszor mondta ezt? Huszonnyolcszor? Ő nem beszélt erről, és ebbe belemehetnénk, de maradjunk kellemesek, jó? Maradjunk kellemesek. Maradjunk. Mert nem akarunk visszamenni az alacsony bérek, magas munkanélküliség, magas bűnözési ráta, nyitott határok, szélsőbalos bírók és elnyomó intézkedések obamai napjaihoz. Szörnyű, szörnyű, szörnyű kereskedelmi megállapodások, katasztrofális külpolitika. Nézzek meg azt a káoszt amit Észak-Koreában megörököltem. És nézzék meg most, hogy állunk” – mondta az amerikai elnök.

A közvélemény-kutatások és a független elemzők azt mondják, hogy a demokratáknak esélye van 23-al több helyet szerezni és ezzel átvenni a többséget a képviselőházban. Ezzel akár vizsgálatokat is kezdeményezhetnének Trump kormányával szemben és blokkolhatnák a törvénykezést is. A republikánusok hatalma a szenátusban megmarad az előrejelzések szerint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!