2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Áll a bál a görög joghurt miatt

2016. július 20., szerda 07:17, frissítve: szerda 08:11

Gyárthat-e görög joghurtot a cseh tejipar? A görög kormány szerint nem, ezért az Európai Bizottságnál tiltakoznak.

Az elmúlt tíz évben átlagosan évente ötven rendőr halt meg szolgálat teljesítése közben az Egyesült Államokban a BBC honlapján közölt statisztikák szerint. Ez a szám egyáltalán nem számít kirívónak. Az 1970-es és az 1980-as években átlagosan kétszer ennyi, száz vagy annál is több egyenruhás vesztette életét évente. A cikkben szerepe egy adat a rendőrök által megölt emberekről is. Eszerint két és félszer több afroamerikait lőnek le, mint fehéret.

Rettegnek a fekete amerikai nők annak a lehetőségétől, hogy Donald Trump lehet a következő elnök – derült ki egy friss közvélemény-kutatásból, amelynek eredményét a Washington Post közölte. A felmérés szerint az afroamerikai nők több mint hetven százaléka nagyon fél a republikánus jelölttől, de a fekete férfiak több mint felét is szorongással tölti el a gondolat. A lap szerint ez többek között annak köszönhető, hogy Trump korábban nem akarta elhinni, hogy Barack Obama elnök amerikai állampolgár.

A görög joghurt miatt veszhet össze a cseh és a görög kormány – jelenti az Euractiv. Az uniós hírportál úgy tudja, Athén hevesen tiltakozik az Európai Bizottságnál egy új cseh kormányhatározat miatt, amely engedélyezi a görög joghurt minősítés használatát a tejtermékeken. A baloldali görög kormány szerint igazi görög joghurt csak Görögországban készül, és a név használata uniós szabályokba ütközik. Jelenleg úgy tűnik, a bizottság a görögöknek ad igazat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!