2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Trump hivatalosan is elnökjelölt

2016. július 20., szerda 06:24, frissítve: csütörtök 09:37

A Republikánus Párt elnökjelöltjévé választották Donald Trumpot. Ezzel biztossá vált, hogy a novemberi választásokon a milliárdos üzletember indul a párt színeiben az elnöki tisztségért. Trump nagy megtiszteltetésnek nevezte hogy a republikánusok Clevelandben zajló konvencióján hivatalosan is őt választották a párt elnökjelöltjévé.

„A jelöltek a következő szavazatokat kapták: Trump 1725,  475 Cruz…” – olvasta fel az amerikai képviselőház elnöke a clevelandi republikánus konvención a szavazatok számát. A hivatalos elnökjelöltséghez 1237 küldött támogatására volt szükség.

„Ezzel összhangban az elnökség bejelenti, hogy a kapott szavazatok alapján a konvención megválasztották a Republikánus Párt jelöltjének az Egyesült Államok elnöki tisztségére” – jelentette be az amerikai képviselőház elnöke. Paul Ryan továbbá egységre szólította a republikánusokat, és óvta az amerikaiakat attól, hogy újabb négy évre demokrata párti elnököt válasszanak.

Donald Trump videoüzenetben köszönte meg a konvenciónak a bizalmat. Trump ezúttal nem fejből beszélt, hanem súgógépről olvasta fel üzenetét. Megváltozott jelszava is, a kivetítőn látható felirat szerint már nem naggyá, hanem működőképessé tenné Amerikát.

„Nem sokkal több mint egy évvel ezelőtt jelentettem be, hogy jelöltem magam az elnöki tisztségre, és az önök most, ezen a színpadon leadott szavazataival a folyamat lezárul. Közösen történelmi eredményt értünk el a legtöbb szavazat megszerzésével a Republikánus Párt fennállása óta. Ez egy mozgalom, amelyet végig kell vinni” – fogalmazott a republikánusok elnökjelöltje.

Donald Trump csütörtökön fogadja el hivatalosan is az elnökjelöltséget. Kezdetben kevesen számítottak arra, hogy Abrahalm Lincoln első republikánus elnök pártját egy valóságshow-ból ismert milliárdos képviseli majd az elnökválasztáson. A republikánus konvenció idején ugyan voltak tüntetések, de azok ezúttal nem Donald Trump megválasztása, hanem az afroamerikaiakkal szembeni erőszak és a fegyvertartás ellen irányultak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!