2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Külföld

A személyzetet mentették, míg sokan a kabinokban rekedtek

A kapitányt és a hajó személyzetét mentette először a dél-koreai partiőrség egy most megjelentett videó szerint. A mentőcsapat vezetője azt mondta: nem tudták, hogy kiket mentenek ki. A kompon több mint 300-an utaztak. Az eset miatt lemondott a dél-koreai miniszterelnök is.

A dél-koreai hajó kapitányát és a személyzetet mentik az egyik felvételen az oldalára fordult hajóról. A videót a helyi parti őrség tette közzé. A kapitány és legénység több száz utast maga mögött hagyva menekült el a süllyedő hajóról. A szerencsétlenség után a 69 éves kapitányt és a személyzet tíz tagját is letartóztatták a hatóságok. A vádak között szerepel a vétkes gondatlanság és a tengeri jog megsértése is. A dél-koreai parti őrség szerint ők szóltak az utasoknak, hogy hagyják el a hajót, ennek ellenére nem mentek be a kabinokba.

„Van egy vészhelyzeti jelzőrendszer a hajónkon. Ezen keresztül jelentettük be, hogy minden utas ugorjon a tengerbe és hagyja el a kompot. többször is bejelentettük ezt” – közölte Kim Kjeong-Il, a Koreai Parti Őrség tisztje. A parti őrséget többen is kritizálták azért, mert a személyzetet mentették miközben több százan a kabinjaikban rekedtek. „Nagyon sürgős helyzet volt, nem láthattuk, hogy a kapitányt és a személyzetet mentjük éppen. Csak mentettünk” – tette hozzá a férfi.

Több mint 300 ember, javarészt diákok és tanárok tűntek el illetve haltak meg a balesetben. A hajón rekedt gyerekeknek azt mondták, hogy menjenek a kabinjaikba és várjanak ott a további utasításokig. A dél-koreai miniszterelnök a tragédia után lemondott. A búvárok eddig több mint 180 holttestet találtak meg a tengerben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!