2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:40

Külföld

A NATO egyik parancsnoka szerint hamarosan kitörhet a harmadik világháború

Egyre több katonai és állami vezető ad hangot azon félelmének, hogy hamarosan kitörhet az újabb világháború.

  • A NATO egyik parancsnoka szerint hamarosan kitörhet a harmadik világháború

Le kell bontani a bürokráciát, amely akadályozza a csapatok és felszerelések mozgását, és megnehezíti, hogy az országok válság idején egymás fegyvereit és egyéb felszereléseit használják – erről beszélt a The Times brit napilapnak adott interjúban Alexander Sollfrank altábornagy, a NATO délnyugat-németországi katonai logisztikai központjának parancsnoka, amit a Magyar Nemzet szemlézett.

Ezzel a kijelentéssel bővült azon katonai vezetőknek a listája, akik szerint a harmadik világháború kitörése a küszöbön áll. Korábban még az Alexa, az Amazon mesterséges intelligenciája jósolta azt, hogy óráink vannak hátra az újabb világháborúig.

A múlt hét folyamán Rob Bauer admirális, a NATO Katonai Bizottságának elnöke, valamint a brit és a norvég vezérkari főnök is arra szólította fel az európai országokat, hogy készüljenek fel egy hamarosan sorra kerülő, Oroszország elleni háborúra.

Donald Trump is arról beszélt, hogy soha nem voltunk ennyire közel a következő világháborúig, de elmondása szerint ő képes lenne a megakadályozására:

 „Szerintem sosem volt ekkora a harmadik világháború kitörésének veszélye, mint most. És, mint minden beszédemben elmondom, én meg fogom akadályozni a harmadik világháború kitörését"

- fogalmazott a korábbi amerikai elnök.

Sollfrank más német, amerikai és holland tábornokokkal együtt attól tart, hogy az oroszok mélyen a frontvonalak mögött csapnának le, hogy kiiktassák a háborús erőfeszítések fenntartásához szükséges polgári és katonai infrastruktúrát. A katonai vezetők szerint a NATO-nak legfeljebb három éve maradt, hogy felkészüljön egy esetleges orosz offenzívára - írja a Magyar Nemzet.

Ebben az esetben Németország központi szerepe miatt különösen ki lenne téve a támadásoknak. Az ukrajnai háború fejleményei alapján Sollfrank arra következtet, hogy a lehetséges célpontok a lőszergyáraktól és a parancsnoki központoktól kezdve az erőművekig, hidakig és vasutakig terjednek.

Sajtóhírek szerint Németország már megkezdte a felkészülést egy esetleges háborúra, de a hadsereg nincs könnyű helyzetben.

A napokban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is hangot adott azon félelmének, hogy az Ukrajnában zajló harcok harmadik világháborúvá szélesedhetnek, amennyiben Oroszország támadást intéz egy NATO-tagállam ellen − írta az Independent brit napilap.

Nekem úgy tűnik, hogy a kancellár, Olaf Scholz tisztában van ezzel a kockázattal− mondta Zelenszkij.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!