2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Indítványozták Tarsoly szabadlábra helyezését

2015. április 3., péntek 08:50, frissítve: péntek 15:26

Indítványozták Tarsoly Csaba szabadlábra helyezését – ezt a Quaestor vezetőjének ügyvédje mondta az ATV-nek.

Pap Gábor szerint a bíróság a napokban dönthet a beadványról. Az ügyvéd úgy véli: védence előzetes letartóztatását törvénytelenül rendelték el, és annak indokaival sem értenek egyet.

A Quaestor vezetője csütörtökön ismét vallomást tett a rendőröknek, de erről részleteket továbbra sem akart elmondani ügyvédje.

Stratégiailag kiemelt lett

Stratégiailag kiemelt lett a csődeljárás alatt lévő Győri ETO FC és az ETO Park Kft. – az erről szóló kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg. A Quaestor tulajdonába tartozó, és a nyomozás során már lefoglalt cégekhez a kormány rendelhet ki egy állami tulajdonban lévő felszámolót. A csődtörvény alapján stratégiailag kiemelt jelentőségűnek minősíthető az a gazdálkodó szervezet, amelynek működése többek között nemzetbiztonsági, honvédelmi, rendvédelmi, energiabiztonsági, katasztrófavédelmi, vagy a lakosság alapvető közszolgáltatásokkal való ellátása szempontjából országos jelentőségűnek tekinthető.

Csaknem kétmilliárd forintot bukott Százhalombatta a brókerügyön. Az Átlátszó.blog azt írja: az önkormányzatnak 1,9 milliárd forintja hiányzik a bedőlt Hungária Értékpapír Zrt.-nél tárolt befektetéseiből. A portál szerint a cég sajátjaként rendelkezett az önkormányzat ügyfélszámláján lévő pénzekkel. Győr és Vecsés pedig a Quaestor csődje miatt nem fér hozzá államkötvényeihez. A Rába-parti városnak 1 milliárd, a Pest megyei településnek pedig 200 millió forint értékű kötvénye ragadt bent.

Elég aláírást szereztek

Közben az LMP bejelentette, hogy összegyűjtötte a megfelelő számú aláírást egy parlamenti vizsgálóbizottság felállításához a brókerbotránnyal kapcsolatban. Az ökopárt két társelnöke Szél Bernadett és Schiffer András hangsúlyozta: a testület célja, hogy megtalálják a felelősöket, és kiszűrjék a jogszabályi hiányosságokat még mielőtt kárpótolják a kisbefektetőket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!