2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú

Következik:

Híradó 13:00

Egy szoros vereséget is elfogadna a baloldal

2015. február 21., szombat 16:49, frissítve: szombat 19:21

Egy szoros vereséget is elfogadnának a baloldalon a vasárnapi veszprémi időközi választáson. A Fidesz jelöltje szerint egy újabb Gyurcsány-korszaktól kell megvédeni a veszprémieket.

Egy szoros versenyben elszenvedett vereséget is elfogadnának a baloldalon a vasárnapi veszprémi időközi választáson – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja: az ellenzéki pártok mérései alapján Kész Zoltánnak a megyeszékhelyen van esélye a győzelemre, a választókerülethez tartozó falvakban ugyanakkor rossz eredményekre számítanak. A pártok szerint ezért sok múlik majd a mozgósításon. Tavaly áprilisban 20 százalékkal nyerte a körzetet Navracsics Tibor, az országgyűlési képviselői helyről döntő voksolást uniós biztosi kinevezése miatt kellett kiírni. A baloldal úgy számol: ha Veszprémben nem nyernek, még mindig van esélyük áprilisban Tapolcán megbontatni a kormánypártok kétharmados többségét.

„Komoly tétje van a voksolásnak”

Egy újabb Gyurcsány-korszaktól kell megvédeni a veszprémieket a Fidesz képviselőjelöltje szerint. Némedi Lajos a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: komoly tétje van a voksolásnak és ezt az egész kampány során érezte. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta: ő végig a helyiek ügyeire koncentrált, a parlamenti kétharmad megtartását pártpolitikai kérdésnek nevezte. Némedi Lajos azt ígéri: ha megválasztják, folytatja a városban 2010-ben megkezdett fejlesztési programot.

Áprilisban Veszprém megye egy másik körzetében is időközi választás lesz: Tapolcán a fideszes Lasztovicza Jenő halála miatt kellett kiírni a voksolást. A kormánypártok Fenyvesi Zoltánt indítják. A politikus a várpalotai Thury György Gimnázium igazgatója – több cikluson át volt önkormányzati képviselő Ajkán. A jelölt leszögezte: folytatni akarja elődje munkáját. A támogató aláírások gyűjtését hétfőn kezdhetik el a jelöltek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!