2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú

Következik:

Híradó 13:00

Vonatkatasztrófa: közel száz halott

2013. július 25., csütörtök 11:37, frissítve: csütörtök 14:15

Több mint 70 halálos áldozata van a spanyolországi vonatkatasztrófának. A szuperexpressz az északnyugat-spanyolországi Santiago de Compostela közelében siklott ki. Több mint 200-an utaztak rajta. Lapértesülések szerint a vonat azért siklott ki, mert a megengedett sebesség több mint kétszeresével közlekedett.

Túlélők után kutatnak a mentők az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb vonatkatasztrófája után Északnyugat-Spanyolországban. A szerelvény épp a galíciai Santiago de Compostela városhoz közeledett nagy sebességgel, amikor az egyik kanyarban kisiklott. Több vagon felborult.

A hatóságok nem tartják valószínűnek, hogy merénylet történt, annak ellenére, hogy több szemtanú robbanást hallott a baleset idején.

Fotó: AFP/Europress

Galíciában épp ünnepnap van, de a rendezvényeket elhalasztották a baleset miatt. Mariano Rajoy kormányfő, aki egyébként Santiago de Compostelából származik, rendkívüli kormányülést hívott össze, és azt ígérte, még ma a helyszínre utazik.

A madridi magyar konzulátus nem tud arról, hogy magyar áldozata vagy sérültje lenne a spanyolországi vonatbalesetnek. A Hír Televíziónak Balogh Ferenc konzul azt mondta: akik érdeklődni szeretnének a térségben tartózkodó hozzátartozójukról, a madridi magyar konzulátust keressék.

90 helyett 190-nel ment

Beismerte a spanyol szuperexpressz mozdonyvezetője, hogy többszörösen átlépte a megengedett sebességet. A szerelvény 90 helyett 190 kilométer per órával ment, amikor kisiklott az északnyugat-spanyolországi Santiago de Compostela közelében. A vonaton 218-an utaztak, közülük 78-an haltak meg. Száznál több embert ápolnak kórházban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!