2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Tömeges szexuális zaklatás: három embert őrizetben

,

2016. január 6., szerda 18:52, frissítve: szerda 18:53

A rendőrség Kölnben azonosította a nők elleni támadások három elkövetőjét. Újévkor arab kinézetű férfiak százai nőket zaklattak Kölnben, Hamburgban, és Stuttgartban, ahol durván erőszakoskodtak velük, majd kirabolták őket. A német kancellár kemény választ helyezte kilátásba, miközben jobboldali csoportok élesen bírálják Angela Merkel bevándorlási politikáját.

Baloldali tüntetők lökdösődtek a kölni vasútállomás környékén, ahol különböző szélsőséges csoportok igyekeztek politikai hasznot húzni a szilveszter éjszakai támadásokból. A kölni vasútállomás előtti téren mintegy ezer arab kinézetű férfi szexuálisan zaklatta és kirabolta az újévet köszöntő nőket. Eddig már több mint száz áldozat jelentkezett a rendőrségen. A téren azóta folyamatos a feszültség.

„Azért vagyunk itt, hogy távol tartsuk egymástól a különböző csoportokat, és megakadályozzunk bármiféle bűncselekményt. A jobboldal három embert regisztrált, annyian is vannak. Becslésünk szerint a baloldal 50-70 embert vonultatott fel. Pontosan azonban nem tudjuk, mert vannak itt járókelők is” – tájékoztatott Dirk Weber, a kölni rendőrség szóvivője.

A jobboldali csoportok elítélik a német kormány politikáját, amely lehetővé teszi a Németországba érkező nagyszámú menekült befogadását. A német belügyminiszter elítélte a történteket, de óvott attól, hogy a szilveszter éjszakai események miatt általánosságban a menekülteket gyanúsítsák. „Felháborító a gyanúsítottak viselkedése, visszataszító és elfogadhatatlan. Ez a következtetés változatlan, legyenek bármilyen nemzetiségűek is az elkövetők” – hangsúlyozta Thomas De Maizier.

Az észak-rajna-westfáliai tartomány belügyminisztere közben bejelentette, hogy az ezer támadó közül néhányat sikerült azonosítani. „Három gyanúsítottat azonosítottunk. Nem mondhatok semmi többet a gyanúsítottakról, mert nem voltak letartóztatások. Kérem a megértésüket” – fogalamzott Ralf Jaeger.

A kölni rendőröknek a düsseldorfiak is segítenek az ügy felderítésében. Azt vizsgálják, hogy a szilveszteri tömeges szexuális zaklatás és rablás összefüggésbe hozható-e egy ismert bűnözői hálózattal. A düsseldorfi egyenruhások ugyanis 2014 eleje óta nyomoznak egy olyan szervezett rablásokat, lopásokat végrehajtó hálózat ellen, amelynek mintegy kétezer arab vagy észak-afrikai tagja van. Az is előfordult, hogy a banda szexuálisan zaklatta áldozatait.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!