2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Tömeges molesztálások: külön nyomozócsoportot állítottak fel

2016. január 5., kedd 18:14, frissítve: szerda 09:51

A szilveszter éjszakai molesztálások elkövetőinek megbüntetését ígéri a német igazságügyi miniszter, szemtanúk szerint arab kinézetű férfiak voltak a tettesek.

A kölni óévbúcsúztatón az ünneplést férfiak egy népes csoportja arra használta ki, hogy nőket zaklasson. Kisebb bandákba verődve vadásztak áldozataikra, akiket megfogdostak, illetve megloptak. Szemtanúkra hivatkozva a rendőrség az elkövetőkről azt közölte, hogy észak-afrikai, arab kinézetű férfiak voltak.

Több mint kilencven nő tett feljelentést a rendőrségen – egyikük nemi erőszakért. Hamburgban és Stuttgartban hasonló esetek történtek.

Egyelőre nem tudni, hogy az elkövetők a tavalyi menekülthullámmal érkeztek-e Németországba, vagy pedig olyan régebbi bevándorlók, akik lopásokból tartják el magukat.  

Észak-Rajna-Vesztfália tartomány belügyminisztere szigorú fellépést ígért, úgy fogalmazott: nem tűrik el, hogy észak-afrikai férfiak csoportjai szexuális támadásokkal védtelen nőket alázzanak meg. A rendőrség külön nyomozócsoportot állított fel.

„Elfogadhatatlan, ami a kölni főpályaudvarnál és Németország más részein történt. Nem szabad engedni, hogy ilyesmi újra megtörténjen, az elkövetőket pedig meg kell büntetni. Tisztáznunk kell, hogy az, ami történt, az a szervezett bűnözés formája-e. Ez ellen fel kell lépnünk” – mondta Heiko Maas, a szövetségi igazságügyi miniszter.

Német sajtóbeszámolók szerint a kölni rendőrök a helyszínen járőröztek, de vagy nem látták a tömeges bűneseteket, vagy nem voltak elegen az elkövetők megfékezéséhez. Az egyik férfi egy civil ruhás rendőrnő nadrágjába is benyúlt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!