2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Moziklip 19:15

Terrortámadás Isztambulban, 35 halott!

2017. január 1., vasárnap 01:58, frissítve: hétfő 10:44

Fegyveres támadás ért egy isztambuli éjszakai klubot, legalább 35-en meghaltak. A támadás a város egyik elegáns és igen kedvelt szórakozóhelyén, a Reina klubban történt, amely a Boszporusz partján található.

Fegyveres támadás Isztambulban, legalább 35-en meghaltak a BBC tájékoztatása szerint. A hírportál szerint további negyven ember megsérült.

Fotó: AFP

A merénylet helyi idő szerint hajnali fél kettő körül történt.

Isztambul kormányzójának tájékoztatása szerint legalább 35 ember meghalt, és legalább negyvenen megsérültek. Az esetet terrortámadásnak minősítette. A halottak között van egy rendőr is. Vasip Sahin kormányzó szerint egy támadó volt, aki akkor lőtte le a rendőrt, amikor belépett a klubba, majd bent tüzet nyitott.

Fotó: AFP

A támadás a város egyik elegáns és igen kedvelt szórakozóhelyén, a Reina klubban történt, amely a Boszporusz partján található. Az Index azt írja, hogy sokan azért menekültek meg, mert ki tudtak ugrani az ablakon, egyenesen a folyóba, amikor a támadó megérkezett a szórakozóhelyhez.

Vannak arról információk a híradásokban, hogy a támadó egyedül volt, de ezt még nem erősítették meg, egyes feltételezések szerint hárman követték el a szörnyű cselekményeket.

Szombaton az Iszlám Állam nyolc feltételezett tagját vették őrizetbe a török hatóságok Ankarában, akik a gyanú szerint szilveszter éjjelén akartak terrortámadásokat elkövetni. Pénteken pedig Adanában állítottak elő harminc embert szintén az Iszlám Államhoz tartozás vádjával – írja az MNO.

Isztambulban nemrég történt terrortámadás, akkor a Besiktas labdarúgó-stadionjánál követtek el kettős merényletet, amelynek 38 halálos áldozata volt, további 166-an pedig megsebesültek. A terrortámadásért egy radikális kurd szervezet vállalta a felelősséget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!