2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Megbuktatják Bienerth Gusztávot

2017. augusztus 3., csütörtök 12:33, frissítve: csütörtök 21:53

Határozatképtelenné vált a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, mert hatan lemondtak. Ezzel a szövetség is működésképtelenné vált.

A Magyar Úszó Szövetség hat elnökségi tagja bejelentette, lemond posztjáról. A szövetségnek így az elnök és az alelnök mellett egyetlen további tagja marad, derült ki abból a levélből, amelyet az Index közölt. Becsky András, Cseh László, Danks Emese, Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor arról írt levelében, hogy a magyar úszósport mielőbbi szervezeti megújulása érdekében távoznak.

Mint írják, büszkék a vizes vb-n elért eredményekre, de a szakmai sikerektől függetlenül úgy látják: a MÚSZ jelenlegi elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről.

A kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség fent említett tagjai úgy döntöttek, mivel a továbbiakban nem tudják hitelesen ellátni feladatukat a jelenlegi elnök vezetése alatt, nem marad más választásuk, mint lemondani tisztségükről. Az Index információi szerint az elnökség döntésében nagy szerepet játszott az is, hogy a jelenleg épp Moszkvában, a világkupán tartózkodó Bienerth Gusztáv nem reagált az ellenőrző bizottságban történt hétfői lemondásokra. A mostani helyzetben a szövetség gyakorlatilag működésképtelenné vált, új közgyűlést kell összehívni, ahol a küldöttek döntenek majd az elnök leváltásáról és az utódlásról.

Török Enikő a Hír TV-nek megerősítette, a hétfői elnökségi ülésen történtek után döntöttek úgy, lemondanak: „a hétfői elnökségi ülésen azt gondolom, hogy többen elég éles kritikát fogalmaztunk meg az elnök úrral szemben, azt az ígéretet kaptuk, hogy változtatás lesz, és akkor fogjuk tudni támogatni, de a hétfői lemondást követően gyakorlatilag semmi nem történt.”

Az ATV már korábban megtudta, már ma megbukhat a Magyar Úszó Szövetség januárban megválasztott elnöke. Az elnökség egyik vezetője arról tájékoztatta a csatornát, hogy csütörtökön a testület négy tagja is benyújtja lemondását, ami azt jelenti, hogy határozatképtelenné válnak, így Bienerth Gusztáv sem lesz elnök. Az ATV forrása a lemondások okaként az elnökkel szembeni bizalmatlanságot jelölte meg, Sós Csaba szövetségi kapitánnyal szemben azonban a hírek szerint nem merült fel semmilyen kifogás.

Egy nappal korábban Szabó Tünde sportállamtitkár sem zárta ki, hogy Bienerth Gusztávot menesztik.

– Én mindenféleképpen egy szakmai vezetőt tartok szerencsésnek. Egy sportszövetség vezetősége ugye most már nagyon sok feladatnak meg kell, hogy tudjon felelni, így a menedzselési szempontokat is figyelembe kell venni, szakmailag ismerni kell a különböző feladatok rendszerét, nagyon összetett ez a feladat. Én a szakma oldalán álltam mindig is, és amellett fogok állni, de természetesen a menedzsertípusú szemléletnek bent kell lennie a szövetségben.

– Akkor nem feltétlenül távozik Bienerth Gusztáv?

– Én ezt nem mondtam.


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!