2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Csurka: Bienerth nem tartotta a szavát

2017. augusztus 2., szerda 08:17, frissítve: szerda 08:35

Több lépésével is felháborodást keltett az úszók körében Bienerth Gusztáv, ezért akarják leváltani a Magyar Úszó Szövetség éléről.

Bár Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nyugalmat kért a magyar úszótársadalom tagjaitól a vizes világbajnokságot megelőzően, éppen ő maga nem tartotta magát ehhez, és több lépésével is felháborodást keltett az úszók körében, ez lehet az egyik oka annak, hogy most volt világ- és olimpiai bajnokok, valamint aktív úszóedzők is nyílt levélben követelik a távozását – mondta Newsroom című műsorunkban Csurka Gergely, a Nemzetközi Úszószövetség Médiacsoportjának tagja. Szerinte Bienerth Gusztáv sorsával kapcsolatban minden azon múlik, mi lesz a hamarosan összehívott rendkívüli szövetségi közgyűlés napirendjén.

„És aztán volt az a bizonyos rész, hogy jó, jön a világbajnokság, próbáljunk arra koncentrálni, ő maga is ezt kérte, aztán a világbajnokság előtti hetekben csak ezt nem tartotta be. Különböző rendű és rangú sportdiplomáciai, finom vagy kevésbé finom alányesések jöttek, amik jók voltak arra, hogy pont ezt a nyugodt felkészülést zavarják meg” – vélte Csurka Gergely. „Annak a vircsaftnak, ami a huszonnégyes rövid pályás vb körüli pályázat környékén is volt a Fina jelölések kapcsán én magam majdnem áldozatul estem, de ez egy zárójeles történet. Szóval egy sor olyan dolog volt, kis egyesületek magára haragítása, körbement az országban, ígéreteket tett, és azoknak a beteljesítését hiába várják.”

A teljes beszélgetés:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!