2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Jogosulatlanul osztott ki pénzt az Ökotárs Alapítvány

2014. szeptember 24., szerda 12:15, frissítve: szerda 07:33

Jogosulatlanul osztott ki 1,5 milliárd forintnyi Norvég Alap-os pénzt az Ökotárs Alapítvány – a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint.

A Kehi kabinetfőnöke a Hír TV-nek arról beszélt: a 2009-ig tartó támogatási ciklusban a pályázatok lebonyolítására nyílt közbeszerzés nélkül, Brüsszelben választották ki az Ökotárs vezette konzorciumot. A kormányrendelet szerint ugyanakkor a pályázati pénzekről döntő szervezetet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek kellett volna kiválasztania. Ennek azonban nincs nyoma az ügynökségnél, és felhatalmazást sem adtak a brüsszeli székhelyű Finanszírozási Mechanizmus Irodának, hogy ők döntsenek a kérdésben. A Kehinél még vizsgálják, hogy emiatt terhel-e valakit felelősség.

– Az Ökotárs által vezetett konzorciumot a magyar államnak kellett volna nyílt pályázaton kiválasztania. Ehhez képest a kiválasztásról a magyar állam hozzájárulása nélkül döntött az FMO úgy, hogy sem közbeszerzés, sem nyílt pályáztatás nem volt. Az átláthatatlan körülmények között a jogalap nélkül történt kiválasztásának köszönhetően az Ökotárs által vezetett konzorcium a Norvég Civil Támogatási Alap első ciklusában másfél milliárd forint sorsáról dönthetett és ezért a munkájáért több mint 150 millió forintot vette fel – közölte Bőcz Sándor, a Kehi kabinetfőnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!