2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 11:00

Giró-Szász: Az igazságosság vezérelte a kormányt

2015. január 24., szombat 11:06, frissítve: vasárnap 17:37

Az igazságosság vezérelte a kormányt az új útdíjrendszer kidolgozásakor. Erről a kormányzati kommunikációs államtitkár beszélt a Hír Televízió P8 című műsorában.

Giró-Szász András azt mondta, Magyarországon nagyon jó minőségű utak épültek, aminek használatáért és folyamatos fenntartásáért mindenkinek egyformán kellene fizetnie. Az államtitkár hozzátette, a kormány figyelembe vette az ország nagy tranzitforgalmát is, a teher- , illetve személyszállításban nagy szerepet játszó útszakaszok fizetőssé tételével pedig a forgalom által okozott károk enyhítésére is forrást teremtenek elő.

„Magyarországon nagyon jó minőségű autóutak és autópályák épülnek, az autópályák minősége nemcsak az elkészültekor, hanem utána is fenntarthatók. Pontosan azért, mert fizetős rendszerben vannak, és így a forrás az állam rendelkezésére áll, hogy mindig megfelelő szinten tartsa fenn az utak állapotát. Ebbe a rendszerbe kell beemelni a gyorsforgalmi és az autóutakat is, mert különben hiába hozzák létre őket, elég kimenni az ország különböző területein, az alacsony rendű utak állapota nem azt a minőséget mutatja, amellyel mondjuk a magyar autósok elégedettek lennének” – nyilatkozta a kormányzati kommunikációs államtitkár.

A Giró-Szász Andrással készült teljes interjút este 8-kor láthatják P8 című műsorunkban.

Az útdíjrendszer változásairól itt olvashat bővebben!

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!