2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Csepreghy: Két testvércég érintett a Mengyi-botrányban

2016. augusztus 22., hétfő 15:17, frissítve: hétfő 17:34

Több tucat uniós pályázatot kell átvizsgálni a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügy miatt – erről beszélt a Hír TV-nek a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Csepreghy Nándor szerint a fideszes országgyűlési képviselővel kapcsolatos botrányban két olyan testvércég érintett, amely 2007 óta vett részt az EU-s projektek végrehajtásában. A vizsgálat másfél hónap alatt fejeződhet be, utána nyilvánosságra hozzák az eredményt.

„Egyértelműen látható, hogy két cégről, két testvércégről van szó, amely 2007 óta többtucatnyi európai uniós pályázat végrehajtásában vett részt. Az egyik, a Public Sector Consulting, ami számszerűen 19 projekt esetében vállalt pályázatíró, projekt menedzsment vagy valamilyen szolgáltatói munkát, a másik, az pedig a Public Sector Tanácsadó Kft., amely 2010 óta végzett hasonló típusú szolgáltatásokat, mintegy 44 esetben. Látjuk azt, hogy melyik projektekben működtek közre, és a vizsgálat második fázisában a miniszter úr arról rendelkezett, hogy újra át kell tekinteni ezeket az értékeléseket, ami pedig egy végkövetkeztetést fog hozni olyan másfél hónapon belül, amikor megtörténik az összes, 2007 óta általuk kezelt vagy részben általuk menedzselt pályázatnak az áttekintése” – nyilatkozta a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

A Legfőbb Ügyészség már a múlt héten kérte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését, mert a politikus költségvetési csalás kísérletével és befolyással üzérkedéssel gyanúsítható. Elsőként a 168 Óra írt róla – rendőrségi jegyzőkönyvek alapján –, hogy a fideszes képviselő kenőpénzt kért az EU-s forrásra pályázó cégektől a sikerért cserébe.

Molnár: A vezetésnek is tudnia kellett

A Fidesz bolsevik típusú párt, ezért elképzelhetetlen, hogy kormányzati szinten nem tudtak az EU-s pénzek elcsalásáról – mondta a szocialisták elnöke a Mengyi-üggyel kapcsolatban. Molnár Gyula úgy fogalmazott: egy központi vezérlésű pártban nem történhet meg az, hogy a vezetés tudta nélkül hozzanak meg uniós forrásokkal kapcsolatos döntéseket.

„Egy bolsevik típusú pártban, tehát olyan pártban, amelyik egyértelműen egy központból vezérelt, nagyon nehezen képzelhető el, hogy a végeken valakik önálló stratégiákat képviseljenek, önálló stratégiákat hajtsanak végre. Tehát mi azt látjuk, hogy az EU-pénzek felhasználása környékén, a közpénzek felhasználása környékén központi döntéssel, helyben végrehajtott módon, de mégiscsak azt látjuk, hogy központi akarat végrehajtásával történt a közpénzek átterelése magánvagyonná” – fogalmazott a szocialisták elnöke.

Közben a Népszabadság arról írt, a nagyobbik kormánypárt beáldozhatja a Voldermort-ügy miatt Mengyi Rolandot. A lap szerint a pártban azt próbálják elérni, hogy a politikus ne csak mandátumáról mondjon le, hanem a pártból is lépjen ki. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!