2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Tovább emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére

Január elsejétől 14 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók bére – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Horváth Ildikó elmondta: a tavaly júliusi 8 százalékot követően most 14, novemberben 20, majd 2022 január elsején további 30 százalékkal növekednek az egészségügyi szakdolgozók bérei. A januártól esedékes béremelés 81 ezer szakdolgozót és négyezer védőnőt érint.

  • Tovább emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére

Január elsejétől 14 százalékkal kaphatnak többet az ápolók, mint korábban.

„Mi egy forintnak is örülünk. Én azt gondolom, hogy ez az a szakma, amit valójában hivatásként kell végezni. Az, hogy most kaptunk, természetesen nagyon örülünk neki és tényleg hát a mindennapi életünkhöz is szükséges, hiszen mi is pénzből élünk.”

- tette hozzá Szalai Márta, az Országos Onkológiai Intézet osztályvezető főnővére.

Az Országos Onkológiai Intézetben a januári béremelés összesen 436 szakdolgozót érint. Az intézmény főigazgató főorvosa szerint a dolgozók pályán tartásához és ide csábításához három dologra van szükség, amely most a béremeléssel megvalósulhat.

„Egyrészt szükségesek azok a 21. századi munkakörülmények, amiket itt az Onkológiai Intézetben és számos kórházban már biztosítani tudunk. A második láb az a dolgozói, emberi légkör, amiben szintén az intézetünkben és számos helyen élen járunk, és a harmadik láb ebből az az anyagi megtartó erő, amit sajnos csak pénzzel lehet biztosítani.”

- jegyezte meg Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa.

A négylépcsős béremelés célja, hogy 2018-hoz képest összesen 72 százalékkal emelkedjen az egészségügyi szakdolgozók bére 2022-re.

Ha valaki ebbe a szakmába, ezekbe az intézményekbe szeretne jönni, az egészségügyben szeretne dolgozni, kap olyan támogatást, ami ezt a munkát számára megkönnyíti.

A kormány elkötelezett az egészségügyben dolgozók megbecsüléséért és az ágazatban tartásáért - mondta az egészségügyért felelős államtitkár. Horváth Ildikó hozzátette: a tervek szerint a lakhatási körülményeket is fejleszteni fogják.

„Dolgozunk, és sokat dolgozunk, azért teszünk erőfeszítéseket, hogy Önöket meg lehessen tartani ebben a szektorban. Azt az elkötelezettséget, amivel elkezdték ezt a munkát és amivel szolgálják nap mint nap a betegeiket, ezt megtarthassák, ennek az örömeit megélhessék, és ennek a megbecsülését a kormány részéről is megfelelő módon kifejezésre kerüljön.”

- mondta Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár.

A január elsejétől esedékes béremelés 81 ezer szakdolgozót és négyezer védőnőt érint, fedezete 82 milliárd forint.

Ismét emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Békemenet lesz június 1-jén

Békemenet lesz június 1-jén

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!