2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú

Következik:

Híradó 13:00

Gazdaság

Csúnyán megkopasztotta ügyfeleit a cég, a Hír TV lebuktatta

Újabb fogyasztói csoportot szervező vállalkozást buktatott le a Hír Televízió Panaszkönyv című műsorának stábja. A cég gyors anyagi segítséget ígér mindenkinek, még a BAR-listásoknak és a nyugdíjasoknak is. Csakhogy pénzt eddig még senkinek sem adtak.

– Mi független pénzügyi szolgáltató kft. vagyunk. Ez egy '96 óta működő osztrák magáncég, magántőkéket helyezünk ki kintlévőségekbe – ezt állította szegedi irodájukban a cég ügyintézője. A fogyasztói csoportokat szervező vállalkozások rendre tagadják, hogy úgynevezett vásárlói klubokat hoznak létre, vagyis hogy az ügyfeleknek felajánlott kölcsön alapját valójában a tagok befizetései jelentik. Ez csupán a szerződésből derül ki, amit a regisztrációs díj, és egyhavi tagdíj befizetése után kaphatnak meg az érdeklődők. Ez egymillió forint igénylése esetén meghaladja az 50 ezer forintot. A beígért összeghez a papírforma szerint sorsoláson juthatnak hozzá az ügyfelek, csakhogy eddig még senki sem kapott kölcsönt.

– Bementem, annyit mondtak, hogy ne várjak, mert nem lesz pénz. De kaptam egy nyomtatványt, hogy felmondhatom a szerződést, és valamennyi pénzt visszakapok, de hogy mennyit, azt nem tudom – fogalmazott az egyik károsult a Hír Televíziónak.

A vállalkozás eddigi gyakorlata azt mutatja, a hölgy hiába várja vissza a befizetett összeget. A cég mindig talál kibúvót. Az ügyvezetőt a Panaszkönyv stábja telefonon érte el. A kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

A rendőrség csalás gyanújával 2011 augusztusa óta nyomoz a cég ellen. Tájékoztatásukban azt írták, az ügynek országszerte eddig több mint 50 sértettje van. A Hír TV stúdiójában a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője azt mondta: nem egyedi esetről van szó. Több ezren léphettek már be hasonló elven működő fogyasztói csoportokba.

– Összességében közel 30 eljárást folytatott le a Gazdasági Versenyhivatal fogyasztói csoportokat szervező vállalkozásokkal szemben – fogalmazott a GVH szóvivője, hozzátéve: mindenképpen kiugróan magas ezeknek az eljárásoknak a száma. Gondolovics Katalin azt is meg tudta erősíteni, hogy szinte kivétel nélkül, két eljárást leszámítva, megállapította a jogsértést a versenyhivatal.

Az új vásárlói klubok létrehozását januártól tiltja a törvény, mivel sok esetben még a hivatali eljárás lezárása előtt megszüntetik a cégeket, és azokat új néven működtetik tovább.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon, youtubeos csatornánkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!