2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Háttérkép

Háttérkép: Az alapvető történelmi különbség a jobboldal és a baloldal között

  • Háttérkép: Az alapvető történelmi különbség a jobboldal és a baloldal között

Elindult a parlament tavaszi ülésszaka és az ellenzék hozta a formáját. Egészen elképesztő gyalázat, amit műveltek ismételten a parlamentben az első napon. – vezette fel a műsor első témáját Bayer Zsolt műsorvezető. A műsor vendégei ezúttal is Bogár László közgazdász és Boros Imre közgazdász voltak.

Családtámogatás, munkahelyteremtés, a gyermekvállalás ösztönzése, a kis- és középvállalatok támogatása, adókedvezmények bevezetése, rezsicsökkentés – mind olyan dolgok, melyekkel az ellenzék nem ért vagy nem értett egyet és amik miatt az ellenzék a kormányt támadta.

„Egyetlenegy fegyverzetük van, azonban az csúcsra van járatva és élesítve, ez pedig a kellő mennyiségű gyűlöletkeltés a kormányzattal és kiváltképpen személyesen Orbán Viktor miniszterelnök úrral szemben. Ennek különféle módszerei vannak. Először is a rémhírterjesztést venném elő, ez mindenre kiterjed.”

- jegyezte meg Boros Imre közgazdász.

„A hátrelévő egy évben azért ezt is látnunk kellene, ami egészen oda vezet vissza, hogy mi az alapvető különbség a jobboldal és a baloldal között. Van egy alapvető történelmi különbség és ezt talán az internacionálénak azzal a mondatával lehetne legpontosabban leírni, hogy: a múltat végkép eltörölni. Tehát az a valami, ami baloldaliság az egyfelől par excellence internacionális, mert tagadja a lokalitást, tagadja a nemzeti identitást, sőt, eleve a nemzeti identitás tagadására jött létre, tehát történelmi tagadása érdekében jött létre. A jobboldal meg értelemszerűen arra épül, tehát nem is tud másra épülni, mint a nemzeti identitás megvédésére.”

- hangsúlyozta Bogár László közgazdász.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!