2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Háború Ukrajnában

Izraeli-palesztin háború - Netanjahu: Ez csak a kezdet, el fogjuk pusztítani a Hamászt

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Csizmadia Tamás jogász, elemző voltak Háború Ukrajnában című műsorunk vendégei, akikkel elemeztük a háborús eseményeket.

  • Izraeli-palesztin háború - Netanjahu: Ez csak a kezdet, el fogjuk pusztítani a Hamászt

Folytatódtak a támadások, Izrael megkezdte az izraeli lakosok kitelepítését a libanoni-izraeli határ mentén, jelentette reggel a tel-avivi védelmi minisztérium. A térségben fokozódik a feszültség: az Izraeli Védelmi Erők csapást mértek a Hezbollah több katonai helyszínére Libanonban, válaszul arra, hogy a szélsőséges szervezet aknavetőkkel támadta a zsidó állam területét. Az izraeli hadsereg csapásokat mér Szíriára is, a többi közt az észak-szíriai aleppói nemzetközi repülőtérre.

A műsor további tartalmából:

  • Zelenszkij: Vagy sikerül Oroszországnak megtörnie a szabadságot, vagy közös összefogással elveszíti a háborút
  • Az oroszok azt tervezik, hogy az év végéig elfoglalják a teljes Donyeck megyét
  • Az ukrán pénzügyminiszter szerint egyre kevésbé lelkesek a szövetséges országok Ukrajna pénzügyi támogatásának ügyében
  • Megfigyelői státuszt kapott Ukrajna a Közös Expedíciós Haderőben
  • Legalább 199 embert tart fogva a Hamász, jelentette az izraeli hadsereg
  • Izrael szerint a Hamász akadályozza a Gázai övezet lakóinak elköltöztetését a hamarosan bombázás alá kerülő területről
  • A gázai kórházak megteltek, a sebesültek 40%-a gyermek, az ENSZ szerint jelenleg 50.000 várandós nő van Gázában
  • Israel Katz energiaügyi miniszter csütörtökön kijelentette, hogy addig nem engednek be humanitárius segélyt a Gázai övezetbe, amíg a Hamász nem engedi szabadon a túszokat
  • A Human Rigths Watch nemzetközi szervezet szerint foszforbombát is használhatott az izraeli hadsereg

A teljes adás:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Nem játszanak az ukrán futballisták és klubjaik, miután az egyik játékosukat erőszakkal vitték el a katonák. A részletekről Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.hu főszerkesztője beszélgetett a Háború Ukrajnában című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!