2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 22:50

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Vállalható kompromisszum született + videó

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértővel, Íjgyártó Istvánnal, a Magyar Külügyi Intézet főtanácsadója, vezető kutatóval és Dunda Györggyel, a HírTV kárpátaljai tudósítójával.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Vállalható kompromisszum született + videó

Megszületett a megállapodás az Európai Unió többéves pénzügyi keretével kapcsolatban. Ennek része, hogy megkapja az 50 milliárd eurós támogatást Ukrajna.

„A magyar álláspont az volt, hogy ezt a csomagot évente felül lehessen vizsgálni. Ez most bekövetkezett. Másrészt eddig nem hozták nyilvánosságra, de az odaadott 50 milliárd kétharmada az kölcsön. tehát 2027 után Ukrajnának vissza kell fizetnie. Ez egy nagyon nehéz kérdés. Megállapodás született, hogy a Magyarországnak járó pénzek ezt nem érintik, megállapodás született arról, hogy Magyarországnak a jövőben sem kell fegyvert, lőszert, katonát adnia Ukrajnának. Tehát az a magyar csomag, amely az elmúlt durván 2 évben érvényben volt az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, az megmaradt”

-mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

„Szerintem egy nagyon vállalható kompromisszum született. Elsősorban azért is bebizonyosodott, hogy érdemes volt eltolni a döntést. kaptunk kígyót-békát a magyar féle döntés miatt. Ennek ellenére mégis világossá tudtuk tenni a magyar álláspontot. És ennek ha nem is a teljes, de egy jelentős részét figyelembe vette az Európai Unió.”

-fogalmazott Íjgyártó István a Magyar Külügyi Intézet főtanácsadója, vezető kutató.

Újabb eleme van a vitának, amely övezi az új mozgósítási törvényt.

„Timosenko azt mondta, hogy ez a törvény katasztrofális. Ki is fejtette bővebben. Úgy véli, hogy hiába adták vissza a kormánynak átdolgozásra a mozgósítási törvénytervezetet, gyakorlatilag nem vették figyelembe mindazt, ami miatt elutasították első nekifutásra ezt a jogszabályt és megfogalmazása szerint egyes pontjai még inkább szigorúbbak, mint az előző változat.”

-mondta Dunda György a HírTV kárpátaljai tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!