2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Globál

Globál - „Ukrajna olyan messze van az uniós tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől”

Egyszerű oka van annak, hogy Ukrajna mellett Moldovát is azonnal fel akarja venni az unióba az Európai Bizottság. Ursula von der Lyen azt mondja, ez a lépés elhozza a Kánaánt, az elemzők viszont azt mondják újabb remek kis konfliktus készül itt. A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

  • Globál - „Ukrajna olyan messze van az uniós tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől”

Orbán Viktor szerint nem szabad megkezdeni a tárgyalásokat, ez a világos magyar álláspont. A miniszterelnök a legutóbbi rádióinterjújában arról is beszélt, hogy a brüsszeli vezetés olyan rossz konkrét döntéseket hoz, amelyeknek mindannyian megisszuk a levét. Ennek az egyik példája a migráció vagy éppen Ukrajna európai uniós tagsága az ukrán–orosz háborúhoz való viszony, ahol mind rossz döntések születnek.

Az a vezetés, amelyik ma Brüsszelben van, egy globalista elit megbízását teljesíti, tehát ők nem a mi embereink. Tehát, amikor látjuk a brüsszeli bürokratákat a tudósításokban, ne gondolja egyetlen magyar se, hogy ők azok, akiket mi tettünk oda, és ők a mi érdekeinket szolgálják. Ezek olyan emberek, akik nem azt csinálják, amit mi szeretnénk. És nemcsak nem azt csinálják, amit a magyarok szeretnének, hanem azt sem, amit általában az európai emberek - mutatott rá. 

Korábban az Európai Bizottság azt javasolta, hogy az Európai Unió Tanácsa kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával. Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke pedig azt mondta, az Európai Bizottság a csatlakozási tárgyalások megkezdését javasolja Bosznia-Hercegovinával is, amint az ország eléri az ahhoz szükséges megfelelés elvárt szintjét.

Az EU-bővítés a hosszú távú stabilitás, a béke és a jólét hajtóereje az egész kontinensen – tette hozzá von der Leyen.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!