2024. 07. 05. Péntek Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

A robbantó csapdába csalta a kivonuló egységeket

Élet-veszélyes állapotban vannak az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök. A hatóság négy és fél órán keresztül tárgyalt a robbantóval. A férfi készült a bűncselekmény elkövetésére, mert mielőtt felrobbantotta volna a gázpalackot, az ingatlanban benzint locsolt szét. Végül a házba belépő TEK-esekre robbantotta az épületet. A nyomozó-ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indított nyomozást.

  • A robbantó csapdába csalta a kivonuló egységeket

A Blikk biztos forrásból származó értesülései szerint J. László az a férfi, aki magára és az őt körülvevő rendőrökre robbantotta az Esztergom külvárosában lévő házát. A detonációban nemcsak a robbantó, hanem a TEK egyik kommandósa is életét vesztette, 11-en sérültek meg, köztük több rendőr és tűzoltó.

Az esztergomiakat sokkolta az eset.

A masszőrként dolgozó J. Lászlót augusztus óta körözte a rendőrség. Becsületsértés miatt akarták előállítani. A Blikk úgy tudja a férfi közösségi oldalain fajgyűlöletre utaló tartalmak sokasága található. A környékem élők a HírTV stábjának azt mondták:

rendkívül rossz kisugárzása volt J. Lászlónak, nem szívesen tartózkodtak a közelében.

A túsztárgyaló - információink szerint - 4 órán keresztül próbálta lebeszélni a férfit a merényletről. A kriminálpszichológus híradónknak úgy fogalmazott:

a férfi egy bátortalan demonstráló egyén volt.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette:

a férfi szó szerint csapdába csalta a kivonuló egységeket.

A sérülteket Esztergomba, Budapestre és Tatabányára vitték. Hogy pontosan hány ilyen sérültet ápolnak jelenleg, illetve milyen állapotban vannak, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felavatták Gábor Áron megújult síremlékét

Felavatták Gábor Áron megújult síremlékét

Napjainkban, amikor háborúk dúlnak a világban, még inkább fontos emlékeztetni magukat arra: azért vagyunk itt, mert voltak hőseink, a békét és a szabadságunkat is nekik köszönhetjük, ezért mindkettő megőrzése kötelességünk - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára csütörtökön az erdélyi Eresztevényen, Gábor Áron megújult síremlékének avatási ünnepségén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elfogták a Martonvásárról megszökött fogvatartottat

Elfogták a Martonvásárról megszökött fogvatartottat

Néhány órán belül elfogták azt a fogvatartottat, aki engedély nélkül távozott a büntetés-végrehajtás martonvásári objektumából; a férfi 50 napos elzárását töltötte, most több éves börtönbüntetés vár rá - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!