2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Több külhoni magyar is meghalt a kelet-ukrajnai harcokban

2015. február 24., kedd 07:00, frissítve: kedd 08:36

Több külhoni magyar áldozata is van a kelet-ukrajnai harcoknak – ezt a külügyi bizottság fideszes elnöke is megerősítette.

Németh Zsolt Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: az ukrán hadseregben 80 magyar nemzetiségű katona szolgál, közülük mintegy ötven hivatásos és harminc tartalékos.

 

Németh Zsolt: – Kifejezésre juttattuk azt az elvárásunkat, ha egy mód van rá, akkor a kárpátaljai területen védelmi feladatokat lássanak el a kárpátaljai magyarok, mind ez idáig úgy tűnik, hogy ezt többé-kevésbé sikerült teljesíteniük.
Hír Televízió: – Magyar áldozatokról tudunk-e?
Németh Zsolt: – Három-négy magyar áldozatról tudunk, akik az elmúlt időszakban Beregszász és környékén lettek nagyon nagy együttérzéssel eltemetve.

A Németh Zsolttal készült teljes interjú:

Az ukrán hadsereg nem kezdi meg a nehézfegyverzet visszavonását, amíg az oroszbarát lázadók tűz alatt tartják őket – ezt az ukrán katonai szóvivő mondta. Vasárnap és hétfőn Donecknél és Mariupolnál is harcok voltak. A nehézfegyverek visszavonását a minszki tűzszünet írja elő, de ezt a szakadárok sem tartják be. A kijevi vezetés szerint az elmúlt hetekben a lázadók még kísérleti orosz fegyvereket is teszteltek az ukrán hadsereg ellen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!